"Fetullah Gülen yerine alternatiflerini üretecekleri açık"

"Fetullah Gülen yerine alternatiflerini üretecekleri açık"

Fatih Gençlik Vakfı (FGV) ve Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği (KYYD) Başkanı Vehbi Ecevit, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Dış güçlerin ülkemiz üzerindeki emellerinden vazgeçmeyecekleri ve son kullanma tarihi çoktan dolmuş olan Fetullah Gülen yerine alternatiflerini üretecekleri açıktır." değerlendirmelerinde bulundu.

Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'a 1974'te geldiğini ve Milli Türk Talebe Birliği'ne (MTTB) dahil olduğunu belirtti.

O dönemde günlük haberleri ancak gazetelerden takip edebildikleri hatırlatan Ecevit, Fetullah Gülen hakkında şu anekdotları aktardı:

"Gazetelerde, Fetullah Gülen'in İzmir'de vaaz sonunda gözaltına alındığı, Yalova'daki yaz kampının basıldığı ve gözaltına alındığı şeklinde haberler çıkardı. Müslüman bir genç olarak çok üzülür, Müslümanlara zulüm yapıldığı kanaatini arkadaşlarımızla paylaşırdık. Ancak hemen akabinde serbest bırakıldığı haberlerini de alınca sevindiğimizi gören bazı büyüklerimiz, ağabeylerimiz, bizde soru işaretleri bırakacak şeyler söylerlerdi. Büyüklerimiz, 'Türkiye'nin şartları ortada. Bu şahıs iddia ettikleri gibi onlar için tehlike ise gözaltına alınınca niye serbest bırakıyorlar, değilse niye gözaltına alıyorlar? Yoksa meşhur etmek için mi yapıyorlar?' gibi değerlendirmelerde bulunurdu. Bununla birlikte Fetullah Gülen'in tesir alanından uzak durmamız gerektiğini ve MTTB'deki arkadaşlarımızı da uzak tutmamız gerektiğini de anlamıştık ve öyle de yapmıştık."

Ecevit, Gülen ve grubu hakkında 80'li yıllarda kanaatlerinin oluştuğunu aktararak, MTTB'nin 50. dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk'ün Müslümanlar arasın da fitneye neden olmamak için eleştirilerini açıktan yapılmaması gerektiği yönündeki görüşlerini hatırlattı.

 Öztürk'ün o dönem gençleri bilinçlendirmeye gayret ettiğini dile getiren Ecevit, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Fetullah Gülen'in, itikadı sapıklıklarını, bu itikad sahibinin Müslüman değil, olsa olsa Bahai olabileceğini, Türkiye'de uygulanmaya çalışılanın bir ihanet projesi olduğunu ve bu projenin arkasında Yahudi'nin olduğunu gençlerin beynine iyice yerleştirmek için gayret gösterdi. 1970'li yıllardaki ağabeylerimizin işaret ettikleri ama fitneye sebep olmamak için açıktan söylemedikleri Fetullah Gülen gerçeğini, 1980'li yıllarda böylece bütün çıplaklığı anlamış olduk. Bu günlerde de muhterem büyüğümüz Ömer Öztürk'ün 40 küsur yıldır söylediklerinin birer hakikat olduğunu ve neticelerini bilfiil tek tek görmüş olduk. Fatih Gençlik Vakfı olarak gençliğe bu hakikatleri öğretmeyi ve onları böyle tehlikelerden uzak tutmayı bir vazife olarak telakki ettik. Buna karşın 20 küsur yıl kapatılmamak için mücadele etmeye mecbur bırakıldık."

Ecevit, 1981'den itibaren vakıflarının devlete sızmış kişilerce devlet eliyle kapatılmak istendiğini savunarak, 30 yıllık binalarının mühürlendiğini aktardı.

Binalarının 2003'te açıldığını ve hizmetlerine devam ettiklerini anlatan Ecevit, "Bu değerlendirmelerden sonra diyebiliriz ki dış güçlerin ülkemiz üzerindeki emellerinden vazgeçmeyecekleri ve son kullanma tarihi çoktan dolmuş olan Fetullah Gülen yerine alternatiflerini üretecekleri açıktır. Bu sebeple; sözleri ve davranışları yüzyıllardır tevarüs ettiğimiz ehli sünnet itikadına uymayan; kısa süre içerisinde geniş imkanlara ve şöhrete kavuşan; ve belli çevrelerce çokça parlatılan kimselere daha temkinli yaklaşmamız gerektiğini unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.