Hayrettin Atak

Hayrettin Atak

Fetullah kesin Mehdi!

Fetullah kesin Mehdi!

İstanbul Yenikapı merkezli 81 ilin tamamında aynı anda yapılan ‘Milli İrade Mitingin’ den sonra Fetullah’ın mehdi olabileceğini ciddi ciddi düşünmeye başladım bende.

Çünkü;

Mehdi birlik ve beraberlik sağlayacaktı…

Çocukluğumuzdan bu yana okuduğumuz bütün kitaplarda en başta Mehdi’nin bütün inananları aynı görüş, aynı duygu ve aynı düşünce etrafında birleştireceği ve kesin bir birlik sağlayacağı söyleniyordu hep. İşte Fetullah bunu yaptı 15 Temmuz gecesinde. Fetullah kalpleri birleştirdi… İnsanların birbirlerine karşı kalplerini yumuşattı. O geceden önce kim derdi ki İslamcısı, Atatürkçüsü, Ülkücüsü, Solcusu, Simitçisi, Gazozcusu işgale hep birlikte karşı çıkacak diye… Bütün Türkiye’yi ve dahi neredeyse bütün İslam Alemini aynı görüş, aynı duygu ve aynı düşünce etrafında topladı Fetullah. Yanında değil belki, Karşısında buluşturdu ama olsun… İşte bizim özlediğimiz ve en hayati noktalarda dahi bugüne kadar bir araya gelmeyi başaramamış bu ülkenin bütün evlatları Yenikapıda muhteşem bir tablo ile buluştularsa bunun sebebi Fetullah değil midir…?

Çünkü;

Mehdi Milletin yeniden doğuşuna vesile olacaktı…

En önemli özelliklerinden biridir Mehdinin İslam Ümmetini yeniden uyandırması… 14 Temmuz’a kadar işine gidip gelmekten, dört beş yılda bir sandığa gidip oy vermekten ve o güne kadar suya sabuna dokunmayan insanları tarihe yön verebilecek kadar kendilerine özgüven duymalarını sağlayan yine Fetullahtır…     

Çünkü;

Mehdi, İslam’ı yeniden ikame edecekti… 

İslami anlayışı tekeline almaya çalışan Hocaların hegomanyasından kurtulunması gerektiğini ve kendi fikirlerini Kur’an ve Sünnetin önünde tutan hocalardan değil, asli kaynaklarından öğrenmesi gerektiğini de Fethullah sayesinde öğrendi bu millet. Bir hocanın sadece İslam için değil ümmet için de ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteren insan yine Fetullah değil midir…?  

Çünkü;

Mehdi Müslümanları bilinçlendirecekti…

Bu din garip geldi, garip gidecektir. Mekke’de İslam’ın ilk günlerinde olduğu gibi çok az sayıda ki köleler, fakirler, ve gençlerin omuzlarında yükselecek belki bugün de. Onları dünyanın geri kalanından ayıran en önemli özellik ihlasları ve samimiyetleriydi. Tıpkı eline taş bile almadan silahların, tankların, uçakların önüne atlayan 15 Temmuz kahramanlarının ihlası ve samimiyeti gibi. Bu ülke insanlarına “bir gecede vatan, bayrak, devlet ve din sevgisini” yeniden hatırlatan ve yeniden bilinçlendiren kişi de Fetullah’tır unutmayalım…!  

Çünkü;  

Mehdi İslam’ı ayağa kaldıracaktı… Mehdi fitneyi ortadan kaldıracaktı… Mehdi zamanında değil insanların ölmesi, hayvanların bile rahat ettiği bir zaman olacaktı… Mehdi emaneti taraftarlarına değil ehline vererek adalet getirecekti yeryüzüne…  Mehdi zamanında ehli iman güçlenecekti…   Mehdi akan kanı durduracaktı… Vs. Vs… Bunlarla birlikte Mehdi,  kendi milletine kurşun sıkmaz, aptallar, ahmaklar diye küfür etmez, müslümanlara beddua seansları düzenlemez,  Emperyalistlere kendi ülkesine müdahale için tavsiyede bulunmaz, millete kurşun sıkan PKK’lılara karşı sizde silahlarınızın ucuna çiçekler takın diyerek tavsiyelerde bulunurken, şehitlere bir hiç uğruna öldüler diye fetva vermez sanırım ama;  

O kadar kusur, kadı kızında da bulunur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi
SON YAZILAR