FHKC heyeti Mısır'da

Heyet üyeleri, başkent Kahire'de Mısırlı yetkililerle bir araya geldi
FHKC heyeti Mısır'da

Gazze'deki sol eğilimli gruplardan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) heyetinin, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı konusu ve Gazze'nin yeniden imarını görüşmek üzere Mısırlı yetkililerle bir araya geldiği bildirildi.

FHKC'den yapılan açıklamada, Mısır'a giden FHKC yöneticilerinden bir heyetin, Kahire'de Mısırlı üst düzey yetkililerle görüştüğü ve Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı, Gazze'nin yeniden imarı ve İsrail ablukası nedeniyle bölge halkının yaşadığı sıkıntıları ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulmasından dolayı yaşanan krizin de ele alındığı görüşmenin verimli geçtiği, sorunlara ve tartışılan önerilere Mısırlı yetkililerin olumlu yanıt verdiği kaydedildi.

Mısırlı yetkililerin, Gazze halkının sıkıntılarını gidermek için hazır olduklarını ifade ettiği ve Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulması gerektiğini vurguladığı da bildirildi.

FHKC'nin üst düzey liderleri Kayid el-Gul, Meryem Ebu Dıkka, Rabah Muhenna ve Cemil Mezher'den oluşan heyet, perşembe günü Mısır'a gitmişti.