FIFA'da "rüşvet" gölgesinde başkanlık seçimi

65. FIFA Kongresi, devam eden rüşvet operasyonu ve 2018 ile 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında yürütülen soruşturmanın gölgesinde yarın başlayacak.
FIFA'da "rüşvet" gölgesinde başkanlık seçimi

FIFA, devam eden rüşvet operasyonu, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında İsviçre Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın gölgesinde yapılacak kongreyle başkanını seçmeye hazırlanıyor. 

İsviçre'nin Zürih kentinde yarın düzenlenecek 65. FIFA Kongresi'nde başkanlık seçimi, bu kez FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde yapılacak.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Michael van Praag ile Portekizli eski yıldız futbolcu Luis Figo'nun başkanlık adaylığından çekildiği kongrede, 17 yıldır görevini sürdüren Joseph Sepp Blatter'in karşısında bu kez Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yarışacak. Çekilen adaylar da Prens Hüseyin'e destek verecek.

İki gün sürecek kongrede, dört dönemdir FIFA başkanlığını sürdüren 79 yaşındaki Blatter, tekrar seçilmesi halinde 4 yıl daha dünya futbolunun patronu olmaya devam edecek.

Kongrede, İsrail ve Filistin arasında yaşanan sorun, futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıyan mevcut menajerlik sisteminde yapılabilecek değişiklikler, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı alınacak tedbirler ile kadın futbolunu gelişimi gibi konular da masaya yatırılacak.