Fiili hizmet 3 yıla 1 yıl olmalı dendi

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sağlık çalışanlarına verilmesi planlanan fiili hizmet hakkının 3 yıla bir yıl olarak düzenlenmesi ve tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini savundu.
Fiili hizmet 3 yıla 1 yıl olmalı dendi

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sağlık çalışanlarına verilmesi planlanan fiili hizmet hakkının 3 yıla bir yıl olarak düzenlenmesi ve tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini savundu.

Sağlık Bakanlığı'nın performans yönetmeliği ve fiili hizmet zammı düzenlemeleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, "Adaletsiz Performans Yönetmeliği'nin kabul edilebilir, bireyleri değil tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesini bekliyoruz. Bu çalışma yapılırken sabit ödeme olarak adlandırılan ek ödemenin de maaşlar ile birleştirilerek emekliliğe yansıtılması gerekmekte ve bundan sonrada fiili hizmet masaya yatırılmalıdır. Ek ödeme maaşla birleştirilmeden hayata geçirilecek bir fiili hizmet manasız olacaktır. Fiili hizmetin tüm sağlık çalışanlarını 3/1 yıl şeklinde kapsaması gerekmektedir" dedi.

"5/1 yıl çalışma barışını bozar"

Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğuna dikkat çeken Demircan, "Acil servis, ameliyathane, yoğun bakım v.b. gibi riskli birim çalışanlarına 3/1 yıl diğer birimlere 4/1 yıl idari ve teknik hizmetlere 5/1 yıl demek hakkaniyet ile bağdaşmayacaktır. Bu şekilde verilen bir karar çalışma barışını da bozacaktır. Toplu sözleşme masasındaki kazanımların uygulanmasında yaşanan sorunlarında ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Muammaya dönmüş kreş, 112 yemek ödemeleri, lisans tamamlama ile ilgili sorunlar ve 663 Sayılı KHK ile ortaya çıkan sorunların çözümü hızla gerçekleşmelidir. Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının Vekil ebe hemşire ve 4 c li arkadaşlarımızın kadro beklentileri de karşılık bulmalı. Tüm çalışanlar tek kadro çatısı altında toplanmalı. 4 / C li arkadaşlarımızın ek ödeme mağduriyetleri çözülmeli toplu sözleşme mutabakat metni ile 4 /C statüsündeki arkadaşlarımız ek ödeme mağduru oldular" diye konuştu.

"Terör örgütlerine hizmet edenleri vatandaşlıktan çıkartalım"

Devletin terörle mücadele konusuna da değinen Demircan, şunları söyledi:

"Kamu görevlisinin patronu devlettir. Maaşını devletten alıp da başta FETÖ, PKK, KCK gibi terör örgütlerine kim hizmet ediyorsa gerekirse bu kişileri vatandaşlıktan da çıkartalım. Ancak ince eleyelim sık dokuyalım, masum bir kişinin canını yakmayalım. Geç olsun ama amaç hedefe ulaşsın."

Kaynak: