Filipinli Sevilla, Müslüman oldu

Mardin'de müftülüğe başvuran Filipinli mühendis Jear Sevilla, din olarak İslamı seçti.
Filipinli Sevilla, Müslüman oldu

Mardin'de müftülüğe başvuran Filipinli mühendis Jear Sevilla, din olarak İslamı, isim olarak Ahmet'i seçti

Amman'da Türk bir şirketin yapımını üstlendiği havaalanında çalışan Jear Sevilla, mühendis arkadaşlarıyla Mardin'e geldi.

Türk mühendislerin yaşamından ve Müslümanların yardımseverliğinden etkilenen Sevilla, Müslüman olmak için Mardin Müftülüğüne başvurdu. Burada düzenlenen törende Kelime-i Şahadet getiren ve Ahmet adını alan Sevilla'ya ihtida belgesi verildi, Kuran-ı Kerim ve İngilizce dini kitaplar hediye edildi.

Sevilla yaptığı konuşmada, 3 yıl önce ülkesinde yaşanan deprem felaketinde kendilerine sadece Müslümanların yardım ettiğini söyledi.

Bunun üzerine İslam hakkında araştırmalarda bulunduğunu kaydeden Sevilla, şöyle dedi:

"Her başımıza musibet geldiğinde yanımızda hep Müslümanları gördük. Bu durum bende derin izler bıraktı. Bu sırada Amman'da bir Türk şirketinde yapımına başlanan havaalanında çalışmaya başladım. Çalışma ortamında Müslüman kardeşlerimin davranışlarını görünce Müslümanlığa olan ilgim daha da arttı ve Müslüman olmaya karar verdim."

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise Sevilla'nın Müslümanlığı seçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İslam'ın barış ve merhamet ikliminin bütün dünyayı kuşatması için herkese önemli görevler düştüğünü söyledi.

Coşkun, Sevilla'ya Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı üzerinde ayet ve hadisin yazılı olduğu tablo hediye etti.