Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Abbas Kahire'de bir araya geldi
Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır'da

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin meselesinin çözüme ulaşması için çalışmaların yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kahire'de bir araya gelen Sisi ile Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas, görüşmede, ABD'nin Kudüs kararının reddedilmesi için Arap ve uluslararası düzeyde atılan adımları değerlendirdi.

Görüşmede Sisi, ülkesinin, Filistin halkının "kendi bağımsız devletlerini kurma" hakkını garanti eden kapsamlı ve adil bir çözüm bulunmasının yanı sıra BM'nin kararları çerçevesinde Kudüs kentinin tarihi ve hukuki statüsünün korunmasını destekleyen tutumunu yineledi.

Filistin meselesinin iki devletli çözüm temelinde çözüme ulaşması için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğinin altını çizen Sisi, bölgede istikrarın sağlanması için tek yolun bu olduğunu belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da ABD'nin Kudüs kararına karşı gerçekleştirilen görüşmeler ve gelişmeler hakkında bilgi verdiği görüşmede, Mısır'ın Kudüs meselesi ve Filistin ulusal uzlaşısı konularındaki tutumundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Mahmud Abbas, "Kudüs'e Yardım Konferansı"na katılmak üzere bugün Kahire'ye gelmişti.

Kaynak: