Filistin Devlet Başkanı Abbas'dan BM üyeliği açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Filistin'in diplomatik, hukuki ve halk bazındaki enerjisini harekete geçirerek, 2017'yi İsrail işgalinin sona erdiği ve BM'de tam üyeliğin elde edildiği bir yıl yapmak için çalışacağız." dedi.
Filistin Devlet Başkanı Abbas'dan BM üyeliği açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 2017 yılında İsrail işgalinin sona ermesi ve Filistin'in Birleşmiş Milletlerde (BM) tam üyeliği elde etmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Abbas, Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyelerinin ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla Ramallah'taki başkanlık binasında düzenlenen genişletilmiş toplantıda konuştu.

2017 yılından olumlu yönde beklentileri olduğuna dikkati çeken Abbas, "Filistin'in diplomatik, hukuki ve halk bazındaki enerjisini harekete geçirerek, 2017'yi İsrail işgalinin sona erdiği ve BM'de tam üyeliğin elde edildiği bir yıl yapmak için çalışacağız." dedi.

Abbas, siyasi süreci kurtarmak amacıyla, kendilerine sunulan tüm bölgesel ve uluslararası davetlere icabet ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu davetlerden sonuncusu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Moskova'da bir araya gelmemiz yönündeki daveti oldu. Filistin olarak bunu kabul ettik ancak İsrail tarafı bu görüşmenin ertelenmesini talep etti. Bu da İsrail'in, barış kazanımlarına bağlı kalmaktan kaçtığını gösteriyor."