Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğe son" eylemi

Ramallah'ta bir araya gelen sosyalist gruplar, Batı Şeria ve Gazze Şeridi arasındaki siyasi bölünmüşlüğe son verilmesini istedi.
Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğe son" eylemi

Batı Şeria ve Gazze Şeridi arasındaki siyasi bölünmüşlüğe son verilmesini isteyen bir grup Ramallah'ta gösteri düzenledi.

Sosyalist çizgideki Halk Cephesi, Demokratik Cephe ve Halk Partisi gibi Filistinli örgütler tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde, "siyasi bölünmüşlüğe en kısa sürede son verilmesi ve ulusal birlik hükümeti kurulması" talebinin ifade edildiği pankartlar taşındı. 

 AA muhabirine konuşan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, "Halkımızın hemen her gün İsrail yönetimi ve Yahudi yerleşimciler tarafından çeşitli saldırılara maruz kaldığı bu günlerde, halihazırdaki bu bölünmüşlüğe son vermemiz gerekiyor" dedi. 

FKÖ'nün ulusal birlik hükümeti kurulmasına öncelik verdiğini ve görevinin işgale karşı mücadelede Filistin'deki safların birleştirilmesi olduğunu ifade eden Ebu Yusuf, "Filistinli yöneticiler, halkımız için uluslararası koruma sağlanması ve işgal yönetiminin işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılması için çeşitli platformlarda çaba harcıyor" diye konuştu.

Hamas ile Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran 2014'te Rami el-Hamdallah başkanlığında kurulan "uzlaşı hükümeti"nin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Filistin uzlaşısı önündeki pürüzler ve karşılıklı suçlamalar devam ediyor. Geçen hafta, uzlaşı hükümetinde yapılacak kabine revizyonunu ile 5 bakanın değişeceğinin açıklanması üzerine Hamas bu duruma tepki göstermiş ve milli mutabakata yönelik bir "darbe" olarak nitelendirmişti.