'Filistin'den Suriye'ye tüm mazlum ve Müslümanların umudu Türkiye'

Kağıthane Belediyesi Başkanı Kılıç, "Filistin'den tutun Suriye'ye dünyanın neresine bakarsanız bakın tüm mazlum ve Müslümanların umudu Türkiye. Attığımız her adım dünyayı etkiliyor." dedi.
'Filistin'den Suriye'ye tüm mazlum ve Müslümanların umudu Türkiye'

Sadabad Tiyatro Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "15 Temmuz Sonrası Ders-i Alem" programı, Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kağıthane Belediyesi Başkanı Fazlı Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, 79 milyonun tek vücut olarak ülkenin bölünmesini engelleyerek, birliğine ve beraberliğine kast eden bu girişimin engellenmesini sağladığını söyledi.

Dünyadaki bütün mazlumların Türkiye'yi takip ettiğini belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mazlumlar, 'Türkiye varsa, güçlü ise bize sahip çıkacak, Türkiye yoksa dünyada yapayalnız ve kimsesiziz.' diyorlar. Filistin'den tutun Suriye'ye dünyanın neresine bakarsanız bakın tüm mazlum ve Müslümanların umudu; Türkiye. Attığımız her adım dünyayı etkiliyor. Bu sebeple yapılan tüm çalışmalar çok önemli. Bu çalışmayı yapan genç kardeşlerimizi de tebrik ediyorum."

Sadabad Tiyatro Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "15 Temmuz Sonrası Ders-i Alem" programında, konuşmaların ardından Anadolu Ajansının görüntüleriyle darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile Suriyeli sığınmacılara yönelik paylaşma duygusunu anlatan "Lokma" adlı kısa film izlendi.