'Filistinlilere elektrik temin etmenin çeşitli yolları ele alındı'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,"Türkiye ve İsrail, Gazze ve Cenin’de kurulacak elektrik santrallerini içerecek şekilde, Filistinlilere elektrik temin yollarını ele almışlardır." açıklaması yaptı.
'Filistinlilere elektrik temin etmenin çeşitli yolları ele alındı'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, iki ülke arasındaki ilişkileri görüşmek için İstanbul'da bir araya geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu görüşme, normalleşmeye ilişkin ikili ilişkilerin başlamasının ardından gerçekleşen iki ülke arasındaki bakan düzeyinde ilk resmi toplantı oldu.

İlişkilerin normalleşmesinin, bakanlarca memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada, "Bakanlar, her iki ülke insanlarının yararına ilişkilerin somut hale getirilmesine olan bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Bakanlar başta enerji sektörü potansiyeli olmak üzere ekonomik iş birliğinin merkezi konumunun önemini vurgulamıştır." ifadelerine yer verildi.

İsrail'den Türkiye'ye doğalgaz ihracatı fırsatlarının detaylıca görüşüldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bakanlar doğalgaz ihracatı konusu üzerine diyalog kurmayı kararlaştırmışlardır. Her iki bakan Doğu Akdeniz havzasında huzur ve refahı tesis etmede enerji sektörünün rolüne vurgu yaparak görüşlerini açıklamışlardır. Taraflar, Gazze ve Cenin’de kurulacak elektrik santrallerini içerecek şekilde, Filistinlilere elektrik temin etmenin çeşitli yollarını ele almışlardır. Görüşmeleri marjında, Sayın Bakanlar Steinitz ve Albayrak bölgesel konuları da ele almışlardır."