Ali Pay

Ali Pay

FİNAL MAÇI

FİNAL MAÇI

Lig tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Torku Konyaspor, Başakşehir maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Rakibine ilk maçta yenilen yeşil beyazlılar bu maçtan galip gelerek rövanşı almak istiyor.

Her iki takımın da UEFA’ya katılma isteği maçın önemini bir kat daha arttırıyor. Aykut Kocaman’ın oyuncularına rakibin zayıf yönlerini iyi anlatması gerek.  Başakşehir’in orta sahasının Emre Belözoğlu, Visca, Cenk Ahmet gibi deneyimli oyunculardan olması, forvet hattının ise Semih, Mehmet Batdal gibi uzun ve süratli oyunculardan olması Torku Konyaspor’un işini biraz daha zorlaştırıyor.

Yeşil beyazlılarda bu maçta özellikle orta saha ve defans oyuncularının daha dikkatli olması gerekiyor. Takım savunmasını en iyi yapan ekiplerin başında gelen Torku Konyaspor’un rakibin etkili ayaklarını önce durdurup sonra kendine gerekli golleri bulması ve 2.yarıdaki yenilmezlik ünvanını koruması gerekiyor.

Hem Torku Konyaspor’un ligdeki puan rekorunu kıracak olması hem de UEFA yolunda büyük avantaj sağlayacak olması Torku Konyaspor taraftarını bu maç öncesi heyecanlandırıyor. Daha önce Aykut Hoca’nın yardımcılığını yapan Abdullah Avcı, Kocaman’ın nasıl bir oyun oynatacağını en iyi bilenlerden birisi.  Aykut Kocaman’ın talebesini eli boş göndereceğine inanıyoruz.

Lige damga vuran büyük Konyaspor taraftarı Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle maça ellerinde Türk bayraklarıyla gelerek teröre lanet edip takıma destek verecek. İki denk takımın mücadelesinin göze hoş gelen seyir zevkinin yüksek bir maç olması dileğiyle Konyaspor’a başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR