Fındık çuvallarından halterde altın madalyaya ulaştı

Ordu'da fındık çuvalı taşıyarak vücut geliştirdikten sonra haltere yönelen görme engelli sporcu, evinde hazırlanarak katıldığı şampiyonadan altın madalyayla dönme başarısı gösterdi.
Fındık çuvallarından halterde altın madalyaya ulaştı

Ordu'da doğuştan görme engelli sporcu Gökhan Taşpınar, çuvalla fındık taşıyarak vücut geliştirdikten sonra başladığı halterde, kısa sürede altın madalya sevinci yaşadı.

Altınordu ilçesinde ailesiyle yaşayan 21 yaşındaki Gökhan Taşpınar, açık lise eğitiminin yanı sıra yörenin önemli tarım ürünü fındık hasadında da çalışıyor.

Ailesinin bahçesinde toplanan fındıkları çuval yardımıyla yol kenarına, ardından da evin terasına taşıyan genç sporcu, bu sayede vücudunun gelişimine katkı sağladı.

Gökhan Taşpınar, yaklaşık bir yıl önce Ordu Görme Engelliler Spor Kulübüne başvurarak spor aktivitelerine katılmaya başladı. 21 yaşındaki sporcu, kulübün başkanı Vedat Yavuz ile antrenör Yadikar Erkan Çömlek'in önerisi üzerine haltere yöneldi.

Yaklaşık 6 ay önce bu branşa başlayan sporcu, evinde su ve kum dolu şişelerden oluşturduğu ağırlıklarla turnuvaya hazırlandı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından eylül ayında Aksaray'da düzenlenen Türkiye Halter Şampiyonası'nda 100 kiloda birinci olma başarısı gösteren Gökhan Taşpınar, paralimpik oyunlarına katılmayı hedefliyor.

Gökhan Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 90 oranında görme kaybı olduğunu ve bu nedenle zorluklar yaşadığını söyledi.

Haltere başlamadan önce evdeki ağır işleri kendisinin yaptığını, bunun vücut gelişimine katkı sağladığını dile getiren Gökhan Taşpınar, şöyle devam etti:

"Her yıl topladığımız fındıkları akşamları evin oraya taşıyorum. Çuvallar yaklaşık 50 kilo ağırlığında. 17-18 yaşından beri fındık taşırım. Ayrıca fındığı yükleme ve taşıma işlemi var. Bunları da genelde ben yapıyorum. Bunun da vücut gelişimime yardımcı olduğunu düşünüyorum." 

 "Dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum"

Gökhan Taşpınar, Altınordu ilçesinde haltere yönelik çalışma alanı olmadığı için kendi imkanlarıyla antrenman yaptığını belirterek, "Evde kum torbası yapıyorum. Bidonlara kum dolduruyorum, onun dışında su bidonlarını kaldırıyorum. Su bidonları, kum ve tenekede dondurulmuş harçla çalışıyorum." dedi.

Paralimpik oyunlarına katılmayı hedeflediğinin altını çizen Gökhan Taşpınar, "Hedeflerimi gerçekleştirmek için çalışma alanı istiyorum. Çalışma alanı olduktan sonra kendimi daha iyi geliştirebileceğime inanıyorum. İleride de dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Gökhan Taşpınar, günlerini spor yaparak ve ders çalışarak geçirdiğini anlatarak, "Bunun dışında evde durmak istemiyorum. 4-5 senedir neredeyse tamamen evdeyim. Çalışma hayatına atılmak istiyorum. Çalıştığım zaman da aktif bir insan olabileceğimi düşünüyorum." diye konuştu.