Firari pilotların yakalanması için arama yapıldı

Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığında, haklarında yakalama kararı bulunan kaçak pilotların yakalanması için Özel Harekat Şubesi ekiplerinin desteğiyle arama yapıldığı öğrenildi.
Firari pilotların yakalanması için arama yapıldı

Eskişehir'de gözaltına alınan 17 adli yargı personeli, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Eskişehir Adliyesinde görevli, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 cumhuriyet savcısı ile 10 hakim, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Söz konusu 17 şüphelinin, savcılıktaki ifadelerinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, önceki gün ayrıca Sivrihisar'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan hakim Hülya C'nin kullandığı bilgisayarı FETÖ'nün darbe girişiminden önce evinin yakınında parçaladığı tespit edildi. Söz konusu hakim, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Polisin, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığında, haklarında yakalama kararı bulunan kaçak pilotların yakalanması için Özel Harekat Şubesi ekiplerinin desteğiyle arama yaptığı öğrenildi.