Ali Kaya

Ali Kaya

Fırat Anadolu'nun Bağrından Doğar

Fırat Anadolu'nun Bağrından Doğar

Diyarbakır merkez bağlar ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden ve şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu yapılan eylemler ile Türkiye’nin önünü kesmek ve gücünü kırmak için dış güçlerin maşası bir terör örgütü olan PKK tarafından gerçekleştirilmiş olması ve akabinde uluslararası bir haber ajansı Reuters tarafından DAEŞ tarafından yapıldı gibi yalan haberi yapmalarının sebebi hedefi saptırmaktan başka bir amaç taşımaktadır. Bölge insanının bu terör örgütüne karşı son bir yılda artan tepkisini haberlerden takip ediyoruz.  Reuters ajansının bu asılsız haberi yapmasındaki amacın bölge insanının terör örgütü PKK’ya zaten bitmiş olan halk desteğinin tamamen bitmesini engellemek için yapılmaktadır.            

        Geçen hafta ülke içinde Cumhuriyet gazetesi yazarları ve HDP milletvekillerinin tutuklanması ile ülke gündemi hızlı bir seyir takip ederken ülke dışında Musul operasyonu ve son olarak da Rakka operasyonu ile gündemimiz farklı evrelere doğru gitmektedir.  Haliyle bu haberler medyamızda sürekli tartışılıp durmaktadır. Rakka operasyonu başladığı gün bir televizyon kanalı bu haberi Suriye Demokratik Güçleri Rakka operasyonuna başladı diyerek haber yaptılar. Tamam da bu haberi batı medyası yapsa eyvallah deriz de sözde ulusal olan bazı medya organları yapınca PYD / YPG’Yİ gizlemeye çalışmalarının sebebi nedir? Bunu neden yaptığı sorusuna verilecek cevap ta, PYD terör örgütüne karşı  Türkiye de oluşan halk tepkisinin azaltılması amaçlanmıştır.  Bu tavrın sebebi de son yıllarda millet nezdinde ortaya çıkan Amerika düşmanlığını azaltmak ve PYD terör örgütünü siyasallaştırma gayesi  taşımaktadır.             

          Amerika, Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen Rakka operasyonuna PYD terör örgütü ile beraber girmesinin amacı Türkiye’nin önünü kesmek isteğinin açık bir göstergesidir. Çünkü Türkiye’nin güneyinde PYD kontrolünde bir koridor oluşturarak Türkiye’nin İsrail’e karşı tehdit oluşturmasını ve Orta doğuya inmesini engellemek istemektedir. Ortadoğu da krallık veya sözde teokratik kukla devletçiklerin sindirmeye çalıştığı halkların yönünü döndüğü Türkiye tüm İslam alemini tek çatı altında toplayabilecek tek güç olduğu için bu coğrafyada yayılmacı İran’ın, şii nüfusunu artırarak Türkiye’ye karşı denge oluşturmasını istemektedir. Amerika’nın desteklediği demeyelim de Amerika’nın uşağı olan terör örgütü PYD’nin Rakka operasyonuna Fırat’ın gazabı isminin verilmesi de Türkiye’nin Fırat kalkanı operasyonuna karşı yapılmış bir operasyon olduğunun açık göstergesidir. Bu operasyonla Türkiye’nin karşısına bir terör devleti oluşturmak isteğinin açık seçik gözükmektedir. Amerika’nın, Türkiye’nin daha güneye inmesini engellemek için  PYD ile operasyona başlaması da bunu doğrular niteliktedir.  Amerika  Rakka operasyonunu Türkiye ile birlikte yapmış olsa idi, PYD’nin varlığını ve sağladığı desteği kendisi inkar etmiş olacak ve Türkiye’nin PYD’nin  Suriye’deki varlığını sonlandırması neticesi ile sonuçlanacak bir süreç olmasına engel olamayacaktır. Bu da Amerika’nın yıllardır desteklediği PYD terör örgütünün bitmesi demektir yani Amerika’nın orta doğu politikasının yenilgisi ile sonuçlanacak bir seri olayı tetikleyecek bir durum ortaya koyacaktır. 

     Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın; ‘’Bazıları hala kendi kısır hesapları peşinde koşuyor olsa da milletimiz oynanan oyunu görüyor.’’ Diyerek işaret ettiği ülke içindeki batı iş birlikçilerinin ne yaptığını  ve ‘’Bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenler artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil verdiğiniz silahlarla artık hepinizin adresini biliyoruz.’’ Diyerek artık oyuncularla değil oyun kurucularla mücadelenin başladığını belirtmektedir. İşte Pyd’nin  Rakka operasyonun ismini Fıratın gazabı olarak adlandırmasını, Türkiye’ye verilmiş bir cevap olarak okumamız gerekmektedir. Bir türkümüz var Şu Fırat'ın suyu akar serindir diye, o Fırat ki Anadolu’nun bağrından doğar. Türkiye,  Pyd ile destekçilerini Fıratın  serin sularında boğacak güce ve kararlılığa sahiptir. Elhamdülillah. SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR