Fırat Kalkanı ertelenen hayallerinin umudu oldu

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terörden arındırılan Cerablus'a ailesiyle sığınan Suriyeli Arapça öğretmeni İbrahim Abdüsselam, iç savaş nedeniyle yarım kalan öğretmenlik hayalini "özgür kent"te sürdürmek istiyor.
Fırat Kalkanı ertelenen hayallerinin umudu oldu

Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Halep kentine bağlıCerablus ilçesi, ülkenin çeşitli yerlerinde zor koşullar altında yaşayan halkın sığındığı liman haline geldi. 

Halkın Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde özgürce yaşadığı Cerablus'a eşi ve 5 çocuğuyla sığınan 35 yaşındaki İbrahim Abdüsselam da teröristlerden arındırılan ilçede çocukluk hayali öğretmenliği sürdürmek istiyor.

Savaş nedeniyle her biri farklı yerlere dağılan yakınlarına da Cerablus'ta kavuşmayı arzulayan Abdüsselam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine yeniden umut olan Türkiye Cumhuriyeti ve Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) teşekkür etti.

Bombalar ve çatışmaların şiddeti nedeniyle ailelerinin de dağıldığına değinen Abdüsselam, "Kız kardeşlerim DAEŞ'in kontrolündeki Rakka'da, annem ve babam Münbiç'te, erkek kardeşlerim ve eşimin ailesi Türkiye'de, biz ise buradayız. Ama biz şu an çok mutluyuz. Burası artık güvenli bir şehir. Allah Türkiye'den razı olsun, inşallah ailemle burada yeniden bir araya geliriz. Uzun süredir kopuk yaşıyoruz. Artık hasret bitsin diye sürekli dua ediyoruz." dedi.

 "Mesleğimi yapamamanın burukluğunu yaşadım"

Cerablus'ta yarım kalan, dağılan hayatlarını düzene sokmayı arzuladıklarını ifade eden Abdüsselam, çocukluk hayali öğretmenliği de sürdürmeyi planladığını belirtti.

Abdüsselam, "Küçüklüğümden beri hep öğretmen olmayı istemiştim. Rabbim de nasip etti ama tam mesleğe başlamıştım ki savaş çıktı ve hayallerimin mesleğini yapamamanın burukluğunu yaşadım. Şimdi Cerablus'ta okullar açılmaya başladı. İnşallah yarım kalan hayallerim burada sürer." diye konuştu.

Eşi Hatice de Cerablus'a geldikten sonra rahat bir nefes aldıklarını ve huzurun devam etmesini istedi.