Fırat Kalkanı'nda 40 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, koalisyon güçleri tarafından tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik toplam 20 hava harekatının icra edildiği, 40 DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Fırat Kalkanı'nda 40 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 30. günündeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan beş özel görev kuvvet grubunun, saat 18.00 itibarıyla, kaybettiği bölgeleri geri almak maksadıyla geniş çaplı saldırı düzenleyen DAEŞ terör örgütü unsurlarıyla çatışmasının sürdüğü kaydedildi.

DAEŞ'in, Rai'nin güneybatısında yer alan Tall Ar, Kadriş ve Bahvurtah meskun mahallerinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Rai'nin doğusunda, muhaliflere sağlanan yoğun ateş desteği ile 20 Eylül 2016 günü kaybedilen, El Eyyübiyah, El Athariyah, El Mutminah, An Nahdah, Şandi, Sinekli, Taşlıhüyük bölgelerinin geri alınması maksadıyla başlatılan karşı taarruzda, DAEŞ'in güçlü direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamadığı belirtildi.

Bin 077 hedefe 4 bin 280 atım

Keşif ve gözetleme vasıtaları tespit edilen 150 DAEŞ hedefine 474 adet Fırtına ve 99 adet ÇNRA mermisi atıldığı, bununla birlikte harekatın başlamasından itibaren toplam bin 077 hedefe 4 bin 280 atımın gerçekleştirildiği açıklandı.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Şuvayrin'de 3, El Athariyah ve Tall Ar'da bulunan 5 hedefe hava taarruzu icra edildiği ve DAEŞ terör örgütü unsurlarınca komuta yeri ve silah mevzisi olarak kullanılan 5 binanın imha edildiği bildirildi.

Koalisyon Güçleri tarafından Bahvurtah, Tall Ar, Kadriş, El Athariyah, Cakka (Zeytinlik) ve İdalat bölgelerinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik toplam 20 hava harekatında, 40 terörist etkisiz hale getirilirken, bir doçka, iki bina ile keşif ve gözetleme araçları ile tuzaklandığı tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi. 

Azaz kuzeydoğusundaki Şamarik meskun mahalline yönelik, DAEŞ tarafından yapılan bombalı araç saldırısı sonucu 6 muhalif personelin yaralandığı ifade edildi.

DAEŞ unsurları tarafından, Kilis şehir merkezine 3 adet Katyuşa roketi atılması sonucu, 6'sı çocuk olmak üzere 8 sivilin yaralandığı kaydedildi.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurların, Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerine kesintisiz devam ettiği belirtilen açıklamada, koalisyon harekatına destek veren TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği kaydedildi.