Firmalar fuardan memnun

Konya’da 19-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “İnşaat, Gayrimenkul, Mobilya Dekorasyon ve Kent İhtiyaçları Fuarı”na katılan firmalar ziyaretçilerin ilgisinden memnun oldu.
Firmalar fuardan memnun

Konya’da 19-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “İnşaat, Gayrimenkul, Mobilya Dekorasyon ve Kent İhtiyaçları Fuarı”na katılan firmalar ziyaretçilerin ilgisinden memnun oldu. İkiaslan İskele Sac & Metal, Duha Grup, Eryılmazlar İnşaat, Özcan Plastik ve Örnekpen firmaları, verimli bir fuarın gerçekleştiğini belirtti.

ikiaslan.png

İkiaslan'a yoğun ilgi

Firmalarının stantlarına vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu ve yoğunluktan gayet memnun olduklarını belirten İkiaslan İskele Sac & Metal CEO'su Muhammed Özçelik, "Bizim standımız gayet yoğun geçiyor. Bereketli Elhamdülillah. Herhangi olumsuz bir şey yok. Burası kapsamlı bir fuar olduğu için daire, yapı malzemesi veya farklı ürünler satanlar var. Biz bunlardan daha farklı olduğumuz için direkt inşaatçı veya inşaat firmalarına odaklı çalışıyoruz ve çok verimli geçiyor. 150 bin metre iskele alan herkese Range Rover Velar Otomobil hediye ediyoruz. 17 bin metre iskele alana Fiat Fiorino ve iki kişilik Umre hediye ediyoruz. 15 bin metrekare iskele alan herkese de Fiat Fiorino hediye ediyoruz. Bizim farklılığımız şu, direkt müşteri odaklı çalıştığımız için iskele ihtiyacı olan kişilerin açığını kapatan bir sektör. O yüzden fuar verimli geçiyor. Geçen seneki fuarda yoktuk. Konya fuarına ilk kez katılıyoruz ve gayet memnunuz. Araçlarımıza ilgi yoğun. Şuanda bir arkadaşla Range Rover üzerinden görüşme sağlıyoruz. Bir başka arkadaş üzerinden de Range ve üç adet Fiorino için görüşme sağlıyoruz. Zaten İstanbul’da iki tane Range Rover ve 17 tane Fiorino verdik. Orada beyaz ve kahverengi burada da siyah ve gümüş rengini vereceğiz. Müşterilerimiz bugün istedikleri takdirde hemen işlemleri yapabilecek kapasitedeyiz. Araçlarımız sıfır ve stantta bekliyor. Sadece faturayı kesip teslim edebiliriz. Türkiye’de bu işi yapan 21 firmadan bir tanesiyiz. Farkındalık yapmak için böyle bir kampanya düzenledik. Elhamdülillah bu farkındalığımızı ortaya koyarak faydalarını da görüyoruz" şeklinde konuştu.

"FUARDA GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİYORUZ"

En son İstanbul'da gerçekleşen fuara katıldıklarını ve orada da yoğun ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Özçelik, "En son İstanbul fuarına katılmıştık. Orası uluslararası bir fuar olduğu için İstanbul’la burası arasında üst düzey fark var. Burada Anadolu piyasasına hitap ediyorsunuz. Orada uluslararası piyasaya hitap ediyorsunuz. Bizim orada yaptığımız satışlar Türkiye bazındadır. Range Rover’lar Katar ve Dubai satışlarıdır. Orada net satışlar buraya göre daha keskin ve verimliydi. Gelen insan sayısı daha azdı ama direkt müşteri odaklı olduğu için verimliydi. Bizim önümüzde iki günümüz var. Konya fuarının orayı geçme ihtimali yüksek. Biz Konya firmasıyız. Gücümüzü ve yapabileceklerimizi göstermek için böyle bir kampanya yaptık. Kendi hemşerilerimizin de böyle bir kampanyadan faydalanması bizleri onurlandırır. En azından ellerinin altında böyle bir firma var. Malzemeyi aldıklarında her türlü problemde bizimle birebir muhatap olabilirler" ifadelerini kullandı.

1-908.jpg

Duha Grup, çalışmalarını hızla sürdürüyor

Duha Grup'un Duha Yapı olarak 2012 yılında faaliyetlerine başladığını söyleyen firma Genel Müdürü Fatih Yeşilyurt, "2012’den sonraki yıllarımızda Erenköy, Hocacihan gibi semtlerimizde müstakil daireler yaparak 2014 yılında toplu konut projelerine geçtik. O dönemlerde bir de Elyasa İnşaat diye bir firma kurduk. Onda da taahhütlü ve anahtar teslim işler yapıyoruz. Bizim yine Duha Et Market adında kasabımız ve Duha Et Çiftliği bünyesinde küçükbaş hayvan yetiştirdiğimiz bir besi çiftliğimiz var. Bunların tamamını 2015’te Duha Grup çatısı altında topladık. Yüzün üzerindeki büyük projelerde Duha Grup ismini kullanırken, belirli bölgelerde 30-40 dairelik kısımlarda Duha Yapı ismini kullanıyoruz. Elyasa İnşaat’ı da anahtar teslim işlerimizde kullanıyoruz. Yakın zamanda faaliyete giren Duha Restoran adı altında yeni bir firmamız daha var. Duha Restoran, Duha Et Çiftliği ve Duha Et Market firmalarıyla gıda sektöründe de yer alıyoruz. Son olarak Çimenlik Mahallesi’nde 120 dairelik Duha Kent projemizi teslim ettik. Hem onun tanıtımını yapıyoruz, hem de yeni başlayacağımız Mevlana Kültür Merkezi’nin karşısındaki 110 dairelik Duha Gold projemizin tanıtımını bu fuarda yapıyoruz. Spor merkezli, kapalı otoparklı, sosyal alana fazlasıyla önem verdiğimiz bir proje. Onun yapımına da kısa süre içerisinde başlayacağız. Yapı fuarında ilk iki gün çok yoğun geçti ve bu durumdan çok memnunuz. Hafta sonunun da daha verimli olacağına inanıyoruz" dedi.

2-20180420190059.jpg

Eryılmazlar, hizmet yelpazesini genişletti

2011 yılından bu yana sektörde hizmet verdiklerini söyleyen Eryılmazlar İnşaat Sahibi Mehmet Eryılmaz, "2011 yılında 35 dairelik projeyle başladık. Her yıl projelerimizi 2’ye katladık. 100-120 daire derken şuan elimizde 300 dairelik inşaatımız var. Bunlardan 150 dairelik projemizin ismi Göl Tower. 75 dairelik yerimiz de Şefikcan Caddesi üzerinde bulunuyor. Adliye civarında 70 dairelik Alibey Sitesi projemiz devam ediyor. İnşaatlarımızın yanı sıra esas mesleğimiz kapı ve mobilya. Şimdiye kadar sadece kendi binalarımızı yapıyorduk. Bu yıl fabrika düzenine geçtik. Tamamen CNC makinalarımızla arkadaşlarımızın işlerini de almaya başladık. İnşallah gittikçe yelpazeyi genişletiyoruz. Meram Belediyesi’nin arkasındaki mevkide 150 dairelik bir projemiz var. Tamamen değişik bir konsept. Buranın ismi de Mega Şehir. İçerisinde yüzme havuzu, spor salonlarını barındıran, her daireye iki araçlık kapalı otopark imkanı sunan yeni bir projeyle fuara katıldık." diye konuştu.

"KONYA'DA FUAR KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR"

Fuardaki ilgiden memnun olduklarını söyleyen Eryılmaz, "Geçen yıl şuan bulunduğumuzun yarısı kadar metrekarelik alanda standımız vardı. Çok kalabalıktı. Bu yıl geçen seneye nazaran tam iki katında kalabalık var. Geçen sene ilk gün 5 bin kişi giriş yapmış. Bu sene ilk gün 9 bin kişi giriş yaptı. Gayet güzel gidiyor. İnşallah Konya’mızda fuar kültürü oturuyor ve gelişiyor. Bundan sonraki fuarların daha hareketli ve daha büyük olacağını düşünüyorum. Fuarlar insanların birbirlerini tanıması açısından çok önemli. Müşteriler, tek tek bir yılda gezemediği inşaat firmalarını burada iki günde gezebiliyor. Fuarlar bu yüzden müşterilerle buluşma açısından çok iyi bir şey. İki gündür gelen gidenden oldukça memnunuz. Bu ilginin bize dönüşü illaki olacaktır. Bizim için önemli olan ilgidir. Milletin aklında yer edinmemiz firmamız için olumlu. Daire alacak müşterilerimize şunu söylüyoruz. Şuanda daire fiyatlarında ciddi bir yükselme var. Biz bu yükselmeyi aşmak yönünde çalışmamız var. Yüzde 40 civarlarında artış söz konusu. Biz bu fiyatlara artışı tam olarak yansıtmadığımız gibi, her yıl vade farkıyla verdiğimiz daireleri şimdi hiç vade farksız üzerine maliyetleri tam yansıtmadan 36-48 ay vadeli şekilde daire satışlarımızı yapıyoruz. Tam ev alma zamanı. Seçimden sonra fiyatlar ve piyasanın bu şekilde yürüyeceğini düşünmüyorum. Yükselecektir. Vatandaşlarımıza acele etmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

5-225.jpg

Özcan Plastik, her müşterinin ihtiyacını karşılıyor

Özcan Plastik olarak 1994 yılından bu yana hizmet verdiklerini dile getiren firma sahibi Nazım Özcan,  “Rahmetli babam teknik öğretmendi ve Pakpen’de müdür olarak çalışıyordu. Oradan ayrıldıktan sonra Özcan Plastik’i kurdu. Pakpen bayisi olarak başladık. İlk yerimiz Meram Sanayi’nde 250 metrekarelik bir alandı. Bugün 3 bin metrekare Konya’da 1500 metrekare İstanbul’da yerimiz mevcut. Toplam 150 kişi istihdam ederek inşaat sektörüne hizmet veriyoruz. Türkiye’nin her yerinde konut projelerinin pencerelerini yapıyoruz. Daha çok proje işleriyle uğraşıyoruz. Perakende için de Vatan Caddesi’nde showroomumuz var. Yaptığımız işi seviyoruz. En iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Özcan Plastik’in şöyle bir özelliği var. Her müşterinin, her türlü ihtiyacını karşılayacak ürüne sahibiz. En üst sınıf ithal ürünlerden müşteriyi memnun edecek fakat ekonomik olan ürünlere kadar her türlü yelpazeye sahibiz. O noktada müşterinin talebi neyse örneğin ısı yalıtımlı, en üst sınıf yalıtımı olan, ses geçirmeyen, güvenlikli her tarz ürün mevcuttur. Müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bize bütçelerini söylüyorlar, biz de mükemmeli sunuyoruz” dedi.

FARKLI KONSEPTLERDE ÜRÜNLER MEVCUT

Fuara yeni ürünlerle geldiklerini söyleyen Özcan, “Teknoloji çağındayız. İnsanların beklentileri yaşam standartlarıyla eş değer olarak yükseldi. Bu noktada akıllı pencere dediğimiz sistemimiz var. Evin havası kirlendiğinde sistem otomatik devreye giriyor, evi havalandırıyor ve kendini kapatıyor. İlk baştaki standımızda bu ürünümüz var. İnce detaylarla PVC olsun, yüzde yüz yalıtımı sağlayalım ama aliminyum gibi gözüksün diyen müşterilerimiz için de ürünlerimiz var. Yağmur yağdığında camın kirlenmesini istemeyen müşterilerimiz için de bir sistemle panjurları otomatik kapatıyoruz. Hem panjur olsun, hem güneş kırıcı olsun dediğimiz sistemlerimiz var. Akıllı cam sistemlerimiz, sıcak ve soğuğu koruyor. Katlanarak odaların balkon gibi kullanabileceği sistemlerimiz var. Çok farklı, müşterinin konforuna yönelik ürünlerimiz mevcut. Yapı fuarına geçen yıl da katıldık. Şuanda hemen hemen aynı ilgiyi iki günde gördük. Fuarımız devam ediyor. Ziyaretçi sayısında yüzde 10’luk artış olduğunu tahmin ediyorum. Beklentilerim bu yönde. 4 günün sonunda fuarda mevcut müşteri sayısının yüzde 10 ila 20 arasında artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

4-436.jpg

Örnekpen, fuara özel ürünlerle geldi

PVC sektöründe 22 yıldır hizmet verdiklerini dile getiren Örnekpen Firma Sahibi Cemalettin Külcü, “Örnekpen, 1996 yılından bugüne PVC sektöründe çalışmalarına hız kesmeden devam etmiştir. Meram Sanayii'nde 400 metrekarelik alanda başlayıp şuanda Büsan Sanayii'nde 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet vermeye devam etmektedir. Bunun yanında 2006 yılından itibaren prefabrik yapılarımız mevcut. 2010 yılından bugüne kadar da alüminyum sektöründe devam ediyoruz. Geniş ürün yelpazemiz var. Büsan'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya Yapı Fuarı'nda özel ürünlerimiz mevcut. Biz Kompen bayisiyiz. Kompen'in şuanda çıkarmış olduğu katlanır PVC, 80'lik ve 90'lık üç camlı, üç contalı serilerimiz var. Yeni cephe sistemlerimiz, yeni çelik kapı modellerimiz mevcut. İnşallah fuarın da verimli olacağını düşünüyoruz. Prefabrik yapılarımız hız kesmeden dikkat çekiyor. Fuarda da satışlarımız oldu. İki gündür yapı fuarında standımıza ilgi büyük. Açıldığı gün ve cuma günü öğleden sonra yoğun geçti. Asıl yoğunluğu hafta sonu bekliyoruz” diye konuştu.

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ