Fişleme paralel yapı işi

Fişleme paralel yapı işi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki fişleme faaliyetine yönelik rapor görüşüldü.

Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Hozat raporunda olayın fişleme olarak kabul edildiğini belirterek, fotoğrafın net olarak ortaya konulduğunu söyledi. Hozat Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, eski Türkiye'de fişlemenin, hukuk sisteminde olağan olduğunu belirterek, Hozat'ta yaptıkları incelemelerde bir takım duvarlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

NEFRET SUÇU OLARAK YAZILSIN

Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı'nın, Hozat'taki fişleme iddialarına ilişkin dosyaları komisyondan gizlediğini, bunu da içine sindiremediğini ifade eden Metiner, 'Burada da paralel bir elin devreye girdiğini söyleyebilirim. Bu benim önsezimdir, 'kanıtlayın' derseniz kanıtlayamam. Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı ile ilgili bir şeyler yapılmalı' dedi. Metiner, sadece Hozat değil Türkiye'de bir çok yerde bu dinleme ve fişlemelerin yapıldığı kanaatine vardığını kaydetti.

Fişlemenin nefret suçu olduğunu ve raporun bu şekilde yazılmasını isteyen CHP'li Hüseyin Aygün, 18 sayfalık raporun yetersiz olduğunu ve o dönem görev yapan polislerle ilgili hiçbir vurgu olmadığını söyledi. MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da nefret suçu görüşlerine katıldığını belirtti.