İsmail Koç

İsmail Koç

Fitneyi uyandırmayın!

Fitneyi uyandırmayın!

Konya ve Karaman’da düzenlenecek Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayının açılışında yoğun bir katılım vardı. Kalabalığa şöyle bir bakınca gazeteci ordusunun yanı sıra birçok belediye çalışanının da olduğu gözlerden kaçmadı.

Kurultayın ismi Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayıydı ancak daha çok medya ve Suriye konuları gündeme geldi.  2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olan Konya bu kurultayda da sanki bu alanda yeterince gündeme gelemedi.

Kurultayda söz alan ve birçok konuya değinen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Suriyeliler üzerinden provokasyon yapmak isteyen puslu havaları seven bazı çakallar olabilir. Dolayısıyla bu puslu havadan yararlanacak provokatörlere asla imkân tanımayın. Biz muhacirlere ensarlık vazifesi görmüş olan bir milletiz. Dolayısıyla kimsenin provokasyonuna müsaade etmeyin, kimsenin bu konuda ortalığı karıştırmasına vesile olmayın.”  sözleri en dikkat çekici olanlarıydı.

Beyşehir’deki olay ve sonrasında yaşananlar hepinizin malumu aklıselim hareket etmek lazım.

Eski Konya Milletvekili şimdilerde ise RTÜK Başkanlığı görevini yürüten İlhan Yerlikaya’nın Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayında yer alması çok isabetli, yerinde ve doğru olmuş.

İlhan Yerlikaya’nın basın mensuplarına “sevgili meslektaşlarım” diye hitap etmesi biz gazeteciler için son derece nazik ve güzel bir jestti.

Medyanın rolü ve Basın Özgürlüğü konularına da değinilen toplantıda Avrupa’nın en özgür basını Türkiye’de olduğunu vurguladı.  Bizden farklı olarak Avrupa’nın Basın özgürlüğü anlayışı başka ülkelerin kuyusunu kazmak üzerine kurulmuş durumda bulunuyor.

Sorgun’un aynı kurultayda anlattığı bir kısa hikâye aslında Suriyeliler konusunda son dönemde yaşananları özetler nitelikteydi.

Hikâyede yardıma muhtaç birine yardım eden kişinin yardım ettiği kişi tarafından mallarının gasp edilmesinden bahsediliyor. Elleri ayakları bağlanarak ortada bırakılan yardımseverin tek bir isteği ne malları ne de parası, sadece bu olayın kimseye anlatılmaması oluyor. Çünkü bu olayın bir örnek teşkil edip bundan sonra yardıma muhtaç olanlara yardım edilmeyeceğinden korkuyor. Suriyeliler konusundaki mesele de tam da bununla alakalı. Maalesef fitne bir yerden girdi mi fitneyi yok edebilmek öyle kolay olmuyor.

Bu kurultayda da tekrar vurgulandığı gibi medya hakikati görmedeki rolü gerçekten son derece stratejik bir öneme sahip. Gazetecilerin omuzlarındaki yük son derece ağır. Düşünsenize bir gazetecinin olayları görmek, anlamak daha sonra da bunları göstermek ve anlatmak gibi büyük bir sorumluluğu var. Son dönemde Konya gündemini meşgul eden Suriyeliler meselesi de bunlardan bir tanesi.

Peygamber Efendimiz (SAV)’in bir hadisi son dönemde yaşananları en iyi özetler nitelikte bulunuyor.

"Fitne uykudadır. Fitneyi uyandırana Allah lanet etsin!" 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR