Fiyatlar uygun, deveye ilgi yok!

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık satışları devam ediyor. Küçükbaş hayvanda fiyatlar 500 TL’den büyükbaş kurbanlık ise 4 bin TL’den başlıyor. 
Fiyatlar uygun, deveye ilgi yok!

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık satışları devam ediyor. Küçükbaş hayvanda 500 TL’den 800 TL’ye kadar kurban var. Büyükbaş kurbanlık ise 4 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Vatandaşlar fiyatların geçen seneyle fazla fark olmamasından dolayı bir hayli memnun.

Kurban Bayramına sayılı günler kala satışlar devam ediyor. Hayvan pazarlarında ve çardaklarda kurbanlık satışı sürüyor.  Belediyelerin belirlediği kurban pazarlarında ise kurban satımı yarın başlayacak. Satıcılar ise bayrama yaklaştıkça hareketliliğin daha da artacağı görüşünde. Herkesin bütçesine göre hareket ettiği satışlarda Küçükbaş hayvanda 500 TL’den 800 TL’ye kadar kurban var. Büyükbaş hayvan ise 4 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Kurban satıcıları ve vatandaşlar ise fiyatların pahalı olmadığını neredeyse geçen seneyle aynı olduğunu ve fiyatların gayet hesaplı olduğunu söylüyor.

kurbanlik-(7).jpg

FİYATLAR GAYET HESAPLI

Kurban fiyatları ve satışı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ensar Hayvancılık yetkilileri sadece kurbanda değil her zaman canlı hayvan alım satımı yaptıklarını söyledi. Son günlere yaklaştıkça hareketliliğin daha da artacağını umduklarını ifade eden yetkililer, “Herkes bütçesine göre hareket ediyor. Küçükbaş hayvanlara yoğunluk var.  Konya’nın köylerinden kurbanlıkları alıyoruz. Adak, kurban, et satıyoruz.  Küçükbaş hayvanda 500 TL’den 800 TL’ye kadar kurban var. Büyükbaş hayvan ise 4 bin TL’den başlayan fiyatlarla.  Canlı etin fiyatları ise 15 TL’den başlıyor ineğin randımanına göre 16, 17 TL’ye satılıyor. Koyunda baskül ise 12 TL kuzu 14 TL. Konya’da ağırlık kuzu satılıyor. Fiyatlar ise geçen seneye göre aynı durumda.  500 TL’lik bir koyunda yüzde 55 et alır. Canlı 40 kilogram olan koyunda 22-23 kilogram et alınır. Fiyatlarımız gayet hesaplı ”ifadelerini kullandı.

esnaf--(1)-002.jpg

KONYALILAR DEVEYE İLGİ GÖSTERMİYOR

Büyükbaş, küçükbaş kurbanlığın yanında deve de sattıklarını ifade eden esnaflar ise Konyalı vatandaşların deveye ilgi göstermediğini sadece fotoğraf çektirdiklerimi söyledi. Canlı 550 kilogram olan develerin fiyatı ise 9 ile 10 bin TL arasında değişiyor. Esnaflar kurban alırken ise vatandaşlar kurbanlarını güvenilir, tanıdık satıcılardan ve hayvan pazarlarından satın almalarının daha iyi olacağını; Kurbanlığın yaşına, dişine, kulağına, boynuzuna dikkat edilmesi gerektiğini söylediler.

esnaf--(2)-002.jpg

TERCİH GENELDE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK

Fiyatların yüksek olmadığını ifade eden Bayram Yılmaz ise, “Fiyatların yüksek olduğunu söylediler. Ben Güneydoğu’da kurban kesiyordum. Orada kurbanlıklarla buradaki kurbanlıklar arasında fark var. Onlar biraz daha iri. Ama buradakiler fiyat olarak uygun. Pahalı değil. Kilosu 15-16 TL dediler. Tercihimiz küçükbaş ve koç olacak” dedi.  Fiyatların geçen sen ile aynı olduğunu ifade eden Yaşar Üçoğlan ise “Kurban fiyatlarında geçen sene ile arasında pek bir fark yok. 450-500 TL satılıyor. Geçen senede aynı fiyatta aldık. Küçükbaş hayvan tercih ettik” diye konuştu. 

kurbanlik-(3).jpg

deve.jpg
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ