Fiyatları fazla bulunca kendi asansörünü tasarladı

Ordu'nun Korgan ilçesinde 3 katlı evine asansör yaptırmak isteyen yürüme engelli Osman Baş, 25 bin liralık ücreti fazla bulunca çareyi çok daha az fiyata bina dışına sistem kurdurmakta buldu.
Fiyatları fazla bulunca kendi asansörünü tasarladı

Ordu'nun Korgan ilçesinde yürüme engelli Osman Baş, kendi tasarladığı ve 3 katlı binanın dışına kurdurduğu asansör sayesinde artık rahatlıkla evine girip çıkabiliyor.

Çorak Mahallesi’nde yaptırdığı 3 katlı apartmanına asansör yaptırmak isteyen 51 yaşındaki Baş, bunun kendisine 25 bin liraya mal olacağını öğrenince farklı arayışlara girdi.

Bir süre araştırma yapan ve kendi ihtiyaçlarına göre dış mekan asansörü tasarlayan Baş, ilçede demirci ustası olarak çalışan Recep Batırlı ile anlaştı. Baş, Batırlı'nın 3 günde tamamlayarak binaya monte ettiği asansörü, 2 bin 500 liraya mal etti.

Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1989'da Tekirdağ'daki bir maden ocağında göçük altında kaldığını belirterek, "Göçük altından çıkarıldıktan sonra yanlış taşınmadan dolayı omuriliğimde hasar oluşmuş. O yüzden 28 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyorum." dedi.

Oğluyla birlikte üç yıl önce yaptırdığı 3 katlı apartmanının asansörünün olmadığını, eşi ve çocuklarının merdivenlerden kendisini sırtlarında taşıdığını anlatan Baş, "Onlara zahmet oluyordum ve dışarı pek çıkmak istemiyordum. O yüzden eve asansör taktırmaya karar verdim." diye konuştu.

Baş, yaklaşık 1 ay önce 3 gün içinde asansörün apartmanın dış duvarına monte edildiğini kaydederek, "Asansörü derme çatma değil, gayet profesyonel şekilde inşa ettik. Asansör düşmelere karşı kendini kilitliyor ve kapıları da asansör kata gelmeden önce açılmıyor." bilgisini aktardı.

"Engellilere seve seve yardımcı olurum"

Çevresindeki engelli arkadaşlarının da aynı asansörden yaşadıkları apartmanlara taktırmak istediğini söyleyen Baş, şunları kaydetti:

"Asansör çevremde oldukça beğenildi çünkü güvenilir ve maliyeti sadece 2 bin 500 lira. Ben engelli biri olarak yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyorum. O yüzden bu asansörü evlerine taktırmak isteyen engelli kişilere seve seve yardımcı olurum. Ayrıca il dışından gelecek engelli kişiler için kapım her zaman açık."