İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Formaları değişselerdi, Konyasporlu Sneijder atılacaktı

Formaları değişselerdi, Konyasporlu Sneijder atılacaktı

Atiker  Konyaspor – Galatasaray maçındaki hakem hataları unutuldu. Aykut Kocaman PFDK’ye sevk edildiğiyle, Ali Çamdalı ise oyundan atıldığı ile kaldı. Türkiye’de spor gündemi de çabuk değişiyor. Konyaspor’un Galatasaray ile oynadığı maçta hakem Mete Kalkavan, her iki takıma da eşit mesafede yaklaşmadı. Eğer Galatasaraylı futbolcuların üzerinde Konyaspor forması, Konyasporlu futbolcuların üzerinde ise Galatasaray forması olsaydı; Konyasporlu Sneijder ile De jong atılırdı. Hatta Konyaspor’lu Semih’in Galatasaraylı Riad Bajiç’e ceza sahası içerisinde yaptığı hareket ile yine Konyasporlu Carole’un ceza sahasında elle müdahalesine de penaltı kararı verilmeliydi. Yani formaları futbolcular değişmiş olsalardı, maçın tartışmalı pozisyonları Mete Kalkavan için bu şekilde değerlendirilecekti. Ancak gerçeğe dönmek ve bakmak gerekiyor. Ali Çamdalı’nın üzerinde Galatasaray forması yoktu. Sneijder de zaten Konyaspor’da oynamıyor. Hatta bir ekleme daha yapayım. İstanbul takımlarına yapılan hakem hataları kadar, Anadolu takımlarına yapılan hakem hataları da konuşulmuyor. Eğer hakem Mete Kalkavan, Ali Çamdalı’yı değil de Sneijder’i oyundan atmış olsaydı. Şuan hala o pozisyon gündemdeydi.

Tabi bir de önce kendi hatalarına sonra başkalarının hatalarına bakmak gerekiyor. Eğer Konyaspor, ilk yarıdaki bulduğu pozisyonları değerlendirmiş olsaydı, şuan Galatasaray’a karşı alınmış olan zaferi konuşuyor olurduk. Galatasaray’a karşı o pozisyonları buluyorsan atacaksın arkadaş! Son vuruşlardaki yeteneksizlik de mağlubiyetin asıl sebeplerinden biri oldu. Konyaspor o maçı artık unutmalı, hem Mete Kalkavan’a hem de son vuruşları değerlendiremeyen kendi futbolcularına mağlup oldu. İşin özeti bu…

Gelelim Atiker Konyaspor’un yeni transferi Fofana’ya… Fofana, Aykut hoca ile birlikte birkaç maç sonra Traore’nin geçen sene gösterdiği katkıdan daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Top ayağındayken etkili bir futbolcu… Zarif hareketleriyle adam eksiltebilme özelliğine sahip, hızı da bir kanat oyuncusu için ideal denilebilecek ölçüde… Ancak artıları olduğu kadar eksileri de var. Top rakipteyken, topun arkasına geçemiyor. Pres gücü zayıf, yanı Fofana’dan birkaç maç top çalmasını beklemek de doğru olmaz. Konyaspor’da atak yönü kadar defans yönünü de geliştirebileceğini düşünüyorum. 3 ya da 4 maç sonra Fofana, Aykut hocanın istediği düzeyde tam bir Konyasporlu olacaktır. Ziraat Türkiye Kupası maçları Fofana için hem alışma hem de maç eksiğini tamamlaması için çok önemli oldu. Kızılcabölükspor maçında etkili oynadı ve taraftardan alkış aldı.

Skubiç bu yıl ilk kez Kızılcabölükspor maçında yedek kulübesindeydi. Kart cezalısı olduğu Shahktar Donetsk maçında forma giyememiş, geriye kalan maçların tamamında ilk 11’de saha çıkmıştı. Trasnfer dönemi bitmeden kesinlikle Skubiç’in alternatifi alınmalı! Nejc Skubiç, Konyaspor’un alternatifsiz tek oyuncusu… Ömer Ali Şahiner, asla bir bek değil. Bek oynadığı takdirde takımın hücum gücüne 90 dakika boyunca katkı sağlayamaz.

Bugün oynanacak olan Çaykur Rizespor maçı ise Konyaspor’un ligdeki konumunu belirleyecek türden bir maç. Konyaspor kazandığı takdirde üst sıralardan kopmayacaktır. Tıpkı geçen sene olduğu gibi ligin ikinci yarısında da Konyaspor’un sahaya istediği oyunu yansıtacağını ve ligi üst sıralarda tamamlayacağını düşünüyorum. Hatta bu yıl da ivme kazandığı takdirde UEFA Avrupa Ligi’ne gitme imkanı sağlayabilir.

Bir de Nalçacılılar tarafından açılacak olan yeni tesis parmak ısırtıyor. Geçen gün İbrahim Apalı ile tesisi gezme imkanı bulduk. Dernek binası olarak düşünülen bina sadece bir dernek binası değil, aynı zamanda taraftar eğitim merkezi olacak. Dernek üyelerine taraftarlık eğitimi verilecek. Ve Konyaspor’un sertifikalı taraftarları olacak. Tesis, sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da örnek olacak. Türkiye’de hiçbir taraftar derneğinin bu denli geniş kapsamlı bir tesisinin olduğunu düşünmüyorum. Umarım hem Nalçacılılar için hem kent için hem de Konyaspor için HAYIRLI OLUR...

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR