Formkampüs’le formda seminer

Özel Formkampüs Fen ve Anadolu Lisesi, 11. sınıf öğrencilerine, YKS sınav sistemini, ayrıntılı bir şekilde tanıttı.
Formkampüs’le formda seminer

Sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarına göre, kaç puanla hangi üniversitenin, hangi bölümlerini tercih edebileceklerini anlatıldı.

Sınava hazırlık sürecinde başarıya giden yolun, planlı-programlı, verimli ders çalışmaktan geçtiğini, iyi bir zaman yönetiminin motivasyonu yükseltici etkileri olduğunu ve bu sayede hedefe ulaşma yolunda atılan adımların daha sağlıklı ve emin adımlar olacağından bahsedildi.

Formkampüs Fen ve Anadolu Lisesi 12. sınıflara eğitim öğretim zilini 2 Ağustos’ta çalacak. Yaklaşık 90 saat sürecek olan yaz kursunda 12. sınıf öğrencileri önceki yıllardan eksiklerini tamamlayıp 2019-2020 eğitim öğretim dönemine eksiksiz başlayacaklar.

Milli eğitim bakanının yakın zamanda açıkladığı yeni eğitim modeli, ders saati sayılarındaki değişiklikler ve sömestr tatiline ilave olarak 5’er günlük 2 ara tatilin de 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk kez uygulanacağı ve öğrenciler üzerindeki etkilerinin neler olacağı seminerde açıklandı. Zümre başkanları da, öğrencilere kendi branşlarındaki değişiklikler, yaz ödevlendirmeleri, branşlara özel ders çalışma teknikleri ve tatili iyi değerlendirmeleri yönünde konuşmalar yaptılar.

Son olarak, okulun akademik alandaki çalışmaları, ders saati sayıları, hafta sonu etütleri, deneme sınavları, akşam etütleri ve çalışma kampları hakkında da bilgilendirilen öğrencilerle soru-cevap kısmında sorular cevaplanarak seminer yoğun bir katılımla tamamlandı.

formkampusle-1.jpg

formkampusle-2.jpg

formkampusle-3.jpg

formkampusle-4.jpg