Forvetler hırs küpü!

Atiker Konyaspor’da santrafor mevkisi için kıyasıya bir rekabet var. Erzurum karşılaşmasına birlikte ilk 11’de başlayan Yatabare ve Jahovic, dikkat çekti. Malili golcü, 2 kez gol sevinci yaşarken Makedon forvet ise hırslı bir görüntü sergiledi
Forvetler hırs küpü!

Samuel Eto’o’nun takımdan ayrılmasıyla birlikte forvet hattında sıkıntı yaşayacağı düşünülen Anadolu Kartalı’nda golcüler, bu düşünceyi boşa çıkardı. Yeşil-beyazlıların teknik direktörü Rıza Çalımbay, hem Jahovic’i hem de Yatabare’yi sezonun ilk maçında ilk 11’de başlattı. Bu durum, forma rekabetini de kızıştırmış oldu.  Mustapha Yatabare, 3-2 kazanılan Erzurumspor maçında takımını sırtlayan isim olurken Jahovic de çok istekli bir oyun sergiledi. Eto’o’yu elinden çıkartarak mali anlamda kazanç elde eden Anadolu Kartalı, golcülerinin performansıyla da forvet hattında sıkıntı yaşayamayacağa benziyor.

YATABARE GOLLERLE DÖNDÜ

Geçtiğimiz sezon başında Karabükspor’dan transfer edilen ancak uzun süreli sakatlığı sebebiyle faydalanılamayan Mustapha Yatabare, sahalara golle döndü. Yatabare, Erzurumspor maçında ortaya koyduğu performansla adeta geçen sezonun açısını çıkardı. Malili golcü, karşılaşmada 2 gol birden atarak takımının 3-2’lik galibiyetinde büyük rol oynadı. Müsabaka sonrasında açıklamalarda bulunan tecrübeli forvet, ‘’Geçen sene sakatlıkla geçirdiğim bir sezon oldu. Bu sakatlıktan sonra iyi bir şekilde dönebilmek için çok sıkı hazırlandım. Hocamız da bize güzel moral ve motivasyon sağladı. Bunu da sahaya yansıttık ve karşılaşmayı üç puan ile tamamladık’’ dedi.

JAHOVİC, HIRSLI BAŞLADI

Yeşil-beyazlıların Makedon golcüsü Adis Jahovic de, sezona hırslı başladı. Erzurumspor maçında istekli görüntüsüyle dikkat çeken Jahovic, kaçırdığı her golden sonra küplere bindi. Hırsı yüzünden okunan golcü futbolcu, karşılaşma 2-0 devam ederken kaçırdığı bir gol sonrasında büyük bir üzüntü yaşadı ve reklam panolarını tekmeledi. 31 yaşındaki futbolcu, Erzurumspor karşısında çok istemesine rağmen gol sevinci yaşayamasa da Mustapha Yatabare ile birlikte yeşil-beyazlıların en etkili hücum silahlarından biri olacağının sinyallerini sezonun ilk maçında verdi. Jahovic, geçen sezonun devre arasında yeşil-beyazlı takıma transfer olurken 7’si ilk 11 olmak üzere forma giydiği 17 karşılaşmada 6 gol atma başarısı göstermişti.

KONYA YENİ HABER