Fransa BMGK'ya Suriye tasarısı sunacak

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, ülkesinin Suriye konusuna hazırladığı yeni karar tasarısının hafta sonuna kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) resmen sunulacağını açıkladı.
Fransa BMGK'ya Suriye tasarısı sunacak

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, ülkesinin Suriye konusuna hazırladığı yeni karar tasarısının hafta sonuna kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) resmen sunulacağını açıkladı.

Bakanlar kurulunun ardından basının sorularını yanıtlayan Le Foll, ''Halep'te ateşkesin sağlanması için Fransa'nın hazırladığı karar tasarısı BMGK'ya hafta sonuna kadar resmen sunulacak.'' dedi.
BMGK'da konunun en yakın takipçisinin Fransa olduğunu belirten sözcü, ''Halep'te olup biten kabul edilemez.'' dedi.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 2013 yılından bu yana Suriye konusundaki tavrının kararlılıkla sürdüğünü kaydeden Le Foll, ''Cumhurbaşkanı Hollande, kimyasal silah kullanımının Fransa için kırmızı çizgi olduğunu açık bir dille gündeme getirmişti ve şu anda da aynı noktada.'' dedi.

ABD'nin tavrı ile ilgili bir soru üzerine sözcü, kimyasal silah kullanımı karşısında buna etkili bir yanıt verilmemesi konusunda ABD'yi etkili bir politika izlemediği gerekçesiyle üstü kapalı bir şekilde eleştirdi.