Fransa'da tesettür mayosu krizi büyüyor

Fransa'da güneydeki birçok kentin ardından Nice Belediyesi de tesettür mayosunu yasakladı
Fransa'da tesettür mayosu krizi büyüyor

Fransa'nın güneyindeki birçok şehrin ardından Nice kentinin belediyesi de kadınların plajlarda tesettür mayosu giymesini yasakladı.

Nice Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada kentteki plajlarda giyilen tesettür mayosuna yasak getirildiği belirtildi. 

Kentin Belediye Başkan Yardımcısı Christian Estrosi, bu hafta Başbakan Manuel Valls'a yazdığı mektupta, "Yüzün tamamen örtülmesi ya da plajlara gitmek için vücudun tamamen kapanması sosyal ilişkilerimizle ve ideallerimizle uyuşmuyor" ifadelerini kullanmıştı. Estrosi ayrıca tesettür mayosuna yasak getiren diğer belediyeleri de desteklediğini açıklamıştı. 

Nice kentinin bulunduğu Alpes-Maritimes bölgesinde aralarında Cannes şehrinin de yer aldığı 10 kentin belediyesi, tesettür mayosuna yasak getirmişti. Geçen hafta sonu da Cannes da 3 kişiye tesettür mayosu giydiği için 38'er avro para cezası verilmişti.

Fransa'da tesettür mayosu tartışmaları geçen hafta Marsilya'da özel bir yüzme havuzunu bir günlüğüne kiralayan bir kadın derneğinin, tesiste erkek öğretmenlerin de bulunacağını belirterek, bikini ile gelinmemesi konusunda üyelerine uyarıda bulunmasıyla başlamıştı. 

    Eylül ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik, özel havuzun yönetimi ve Pennes-Mirabeau Belediyesi tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti.

    Etkinliği düzenleyen "Smile 13" isimli dernek yöneticileri, günlerdir tehditler aldıklarını, dernek yöneticileri ve üyelerine yönelik sözlü ve fiziki saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bir dernek yöneticisinin adına postalanan zarftan kurşun ve ırkçı tehditler çıktığını açıklamıştı.