Fransa'nın Rumilly kentinde cami yaptırdılar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç:- " Rumilly'de yaşayan Türkleri bir araya getirecek, kaynaşmayı ve dini vecibelerini de yerine getirilmesine imkan sağlayacak çok güzel bir eser"
Fransa'nın Rumilly kentinde cami yaptırdılar

ANTALYA (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Fransa'nın Rumilly kentinde, burada yaşayan Türkler tarafından Yavuz Sultan Selim Camisi ve Kültür Merkezi yaptırıldığını bildirdi.

Aynı zamanda AK Parti Isparta Milletvekili olan Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'nın Rumilly şehrinde, yaklaşık bin 500 Türk vatandaşının yaşadığını, çoğunluğunun Isparta Yalvaçlı hemşehrileri olduğunu söyledi.

Yalvaçlıların burada kurdukları Rumilly Derneğinin bu yıl 33. yılını kutladığını belirten Bilgiç, yaptırılan cami ve kültür merkeziyle önemli bir esere imza atıldığını dile getirdi.

Buradaki vatandaşların, bölgedeki Müslümanların ihtiyacını karşılamak amacıyla tamamen kendi imkanlarıyla Yavuz Sultan Selim Camisi ve Kültür Merkezi yaptırdığını anlatan Bilgiç, "Vatandaşlarımız kendi manevi değerlerini, yaşadıkları yabancı topraklara da taşıyorlar. Rumilly'de yaşayan Türkleri bir araya getirecek, kaynaşmayı ve dini vecibelerini de yerine getirilmesine imkan sağlayacak çok güzel bir eser." diye konuştu.


Kaynak: