Fransız polisi on binlerce kişiyi görünce ne yapacağını bilemedi

Ülkesinde Filistin bayrağını yasaklamaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te on binlerce kişinin Gazze için haykırmasıyla şoka uğradı.
Fransız polisi on binlerce kişiyi görünce ne yapacağını bilemedi

Filistin bayrağına yasak getirmeye çalışan Fransız yönetimi, Paris'te meydanları dolduran on binlerce kişiye ne yapacağını bilemedi.

İsrail ordusunun Gazze'de yürüttüğü katliamlara destek vererek bebek katillerinin arkasında duran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde Filistin'e destek eylemlerini engellemeye çalışmasına rağmen on binlerin sokağa inmesiyle şoka uğradı.

İşgalci İsrail'in bebek katliamı, pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Fransa'da da yankı buldu. Siyonist yönetimin işlediği savaş suçlarına tepki gösteren Fransızlar, "Nehirden denize özgür Filistin" sloganlarıyla Paris yönetimine en net mesajı verdi.

Filistinli savaşçıların, Gazze'yi 16 yıldır toplama kampına dönüştüren İsrail'e karşı 7 Ekim'de operasyon başlatmasıyla birlikte Tel Aviv'in peşinden giden Batılı ülkeler, Müslümanlara, özelde de Filistinlilere karşı şeytanlaştırma kampanyasını tedavüle sokmuştu. Son bir haftadır dünyanın pek çok ülkesinde yüzlerce kentte gerçekleşen kitlesel eylemler bu oyunu boşa çıkardı.

İsrail'in en büyük destekçilerinden Fransa'da son bir haftadır çok sayıda kişi, Filistin bayrağı taşıdığı yahut bu bayrağı simgeleyen giysileri giydiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Etiketler :