Fransız restoran: Müslümanların yemeğine fare zehri katacağız

Fransa'da, Müslüman bir kadın gittiği restoran tarafından 'terörist' olmakla suçlanarak kovuldu. Müslüman kadını tehdit eden Fransız aşçının, 'Sizin yemeğinize fare zehri katacağım' dediği görüntüler sosyal medyada yayınlandı.
Fransız restoran: Müslümanların yemeğine fare zehri katacağız

Fransa'nın başkenti Paris'te skandal bir olay yaşandı. İslamofobinin had safhada olduğu Fransa'da, Müslüman bir kadın gittiği restoran tarafından 'terörist' olmakla suçlanarak kovuldu. Müslüman kadını tehdit eden Fransız aşçının, 'Sizin yemeğinize fare zehri katacağım' dediği görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

Fransa, tarihinin en İslamofobik günlerini yaşıyor. Son haftalarda Müslüman kadınların haşemayla denize girmesini yasaklamasıyla gündeme gelen Fransa'da bir restoranda yine tepki çekecek bir olay yaşandı.

'Müslümanlar burada yemek yiyemez!'

Haşema giyen Müslüman bir kadın, gittiği restoranda 'terörist' olmakla suçlandı. Restoranın şefi tarafından tehdit edilerek kovuldu. Restoranın şefi, Müslüman kadını şu sözlerle tehdit etti;

"Restoranımda Müslümanlar yemek yiyemez, gelirseniz, sizin yemeklerinize fare zehri atacağım"

İslam düşmanı Fransız adamın bu sözleri, o an restoranda bulunan kişilerce kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağdı.

Fransa, son haftalarda 'haşema yasağı' ile konuşulur hale gelmişti. Ülkenin bazı bölgelerinde denize haşema ile girmeyi yasaklayan belediyelere, Fransa Danıştay'ından ret gelmesine rağmen, bazı belediyeler Danıştay'ın kararını görmezden gelmeye devam etti. Fransız polisinin sahilde dolaşıp, haşema ile denize giren kadınları denizden çıkarması, bir çok sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekmişti.