FSM Köprüsü'ndeki çalışmalar

FSM Köprüsü'ndeki çalışmalar

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde dün başlayan ve 4 gişenin trafiğe kapatıldığı çalışmalarda, trafik akışı OGS ve HGS etiketli araçların aynı şeridi kullanacakları 6 gişeden sağlanıyor. 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilerek ihale edilmesinin ardından, dün öncelikle FSM Köprüsü gişe alanında başlayan, "Otoyol ve Boğaz Köprülerinde Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemleri Yapım İşi"nde, 4 gişe adası ve kanopi kaldırıldı. 4 gişenin kaldırılmasının ardından, otoyol yüzeyi asfalt kaplama ve yatay-düşey trafik işaretleme çalışmalarına başlandı. 

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisliği gözetiminde yürütülen çalışmalar kapsamında, köprüde henüz trafik yoğunluğu gözlenmezken, akşam saatlerinde yoğunluğun artabileceği aktarıldı. 

Araçların ortak geçiş yapabileceği konstrüksiyonlara (TAK), OGS ve HGS algılayıcıların da yerleştirileceği çalışmalar sırasında trafik akışının, OGS ve HGS etiketli araçların aynı şeridi kullanacakları 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 numaralı gişelerden sağlandığı ve şu ana dek herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi. 

Dün saat 10.00'da başlayan ve 8 Şubat Pazar günü saat 14.00'te tamamlanması planlanan çalışmalar sırasında, köprü güzergahını kullanacak sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları istendi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla köprü üzerinden yeni bir sistemle gişesiz geçiş imkanı sağlanacak.