"Fuarda teknolojiyi sergiliyoruz"

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
"Fuarda teknolojiyi sergiliyoruz"

ic-galeri-030.jpg

Lusna Makine 13. Konya Tarım Fuarı’nda vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getiren  Lusna Makine Genel Müdürü Mehmet Genç, fuarda ağırlıklı teknolojiyi sergilemeye çalıştıklarını söyledi.

Lusna Makine 13. Konya Tarım Fuarı’nda vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İlaçlama, süt sağma, yem kırma, sap parçalama makinesi imal ettiklerini belirten Lusna Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Mehmet Genç, bu alanda 25 senelik saha tecrübelerinin olduğunu söyledi. Lusna Makine’nin 2012 yılında kurulmuş bir dirma olduğunu belirten Mehmet Genç, “Ürettiğimiz ürünleri hem yurt içine hem de yurt dışına pazarlıyoruz. Lusna olarak ağırlıklı yurt dışı çalışmaktayız. Yaklaşık 25 ülkeye yakın ihracatımız var. He yurt içinde hem de yurt dışında fuarları takip etmekteyiz. 2015’te düzenlenen Tarım Fuarı’nda da çiftçilerimizin ilgisinden memnunuz. Gayet güzel geçiyor. Faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Bu sene de yeni ürünlerle fuarda yer aldıklarını belirten Mehmet Genç, “Bu seneki ürünlerimiz arasında yenilikler var. Gelişmeler var. Her fuara çıktığımız zaman yeni ürünleri yeni teknolojileri takip ederek çıkıyoruz. Bu seneki ürünlerde biraz daha elektroniği, teknolojiyi kullanarak ürünlerimizi takdim ettik. İlaçlama makinesinde normalde 15 metre, 10 metre, 8 metre veya daha küçük olan kollarımız vardı. Bunları şu anda 24 metreye kadar çıkardık. Bir kullanıcı traktörün üzerine oturup hidrolik elektronik olarak yüksekliğini ayarlayabiliyor. Veya kollarını sağa veya sola açılırken bunları elektronik olarak rahat bir şekilde yapabiliyor.  Hepsini traktörün içinde inmeden yapıyor. Atmış olduğu ilacın miktarını ölçebiliyor. Hangi alana ne kadar ilaç atmak isterse onu ayarlayabiliyor. Bu fuarda ağırlıklı teknolojiyi sergilemeye çalıştık” diye konuştu.

BERABER OLMALIYIZ

“Bu seneki fuar daha bilinçli olarak gerçekleşiyor”diyen Genç, “Mayıs ayı kendi sektörümüz için geç olabilir. İnsanlar mayıs ayına kadar ürünlerimizi kullanıyorlar ve kullanma ihtiyacı hissediyorlar. Bu fuarın Nisan’ın ilk haftasında yapılmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum. Standımızı çiftçilerimizin ziyaret etmesini, bizimle diyaloğa geçmesini, bizlere istedikleri zaman ulaşabileceklerini, onlara tarım konusunda, hayvancılık konusunda bilgilerimizi paylaşabiliriz. Bizler eğer çiftçi, üretici, üniversite bazında teknoloji bazında hep beraber olursak hem kalkınmamız açısından hem de daha faydalı ürünler yetiştirmemiz açısından ve bizlerin de iyi makine üretmesi açısından faydalı olacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.