Fuarın tanıtımı artmalı

Fuarın tanıtımı artmalı

13. Yapı, inşaat malzemeleri, iş ve inşaat makineleri, ısıtma, soğutma, havalandırma, tesisat ve doğalgaz teknolojileri fuarı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Fuarın ilgi çeken mekanlarında, ürün tanıtımları ve fuar hakkında konuştuk. Fuarda standı olan firmaların yetkilileri fuardaki durgunluktan şikayet ederken, ortak kanı ise fuarın tanıtımının artması yönünde.

yaratici-enerji-projeleri-ile-alem-elektronik.jpg

YARATICI ENERJİ PROJELERİ İLE ALEM ELEKTRONİK

Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir ve Isparta’da hizmet veren Alem Elektronik Teknik Sorumlusu Ahmet Kaplan Alem Elektronik ve fuar hakkında gazetemize konuştu. “Enerji ve güç sistemleri üzerine çalışıyoruz” diyen Kaplan, “Firmamız, enerji kalitesinin yükseltilmesi kritik uygulamaların sorunsuz çalışması için kendi teknolojisi ile UPS sinyalizasyon, regülatör, jeneratör, solar sistemlerini sunmaktadır. Yapısal kablolama ve veri merkezleri yapımına dair kamuda ve özel sektörde birçok referansa sahibiz” dedi. Kendi imalatları olan UPS otobüs durağı aydınlatması projesi ve engelli şarj üniteleri hakkında konuşan Kaplan, “kendi imalatımız olan sinyalizasyon UPS otobüs durağı aydınlatması projemiz var. Elektrikler gittiğinde 4 saat daha trafik lambalarının çalışmasını sağlayacak bir proje. Ayrıca engelli kardeşlerimiz için engelli şarj üniteleri ve daha birçok sosyal belediyeciliğin ihtiyacı olan sistemlerin üretimini yapıyoruz” diye konuştu. Ahmet Kaplan müşterilerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki stantlarına beklediklerini ifade etti.

dogrular-plastik-musterilerini-bekliyor.jpg

DOĞRULAR PLASTİK MÜŞTERİLERİNİ BEKLİYOR

1979 senesinden bu yana plastik alanında Konya’nın bir numarası olan Doğrular Plastik TÜYAP Fuar Merkezi’nde açtığı stantta gazetemize konuştu. Doğrular Plastik adına konuşan İsmail Ay, tamamen Konyalı bir firma olduklarını belirtti. “Şu anda İstanbul, Konya ve Rusya’da üretimi var. 81 ile 54 ülkeye ihracat yapılıyor. Yaklaşık 400-450 personel istihdam ediliyor” diyen Ay, ürettikleri ürünlerin ütü masası, merdiven ve pazar arabası gibi ürünler olduğunu ve ürün çeşitliliği yaşadıklarını söyledi. “Bu konuda Perilla markası ile çalışıyoruz” diyen İsmail Ay, fuara ilginin yeterli seviyede olmadığını da ifade etti. Genellikle İstanbul ve yurt dışı fuarlarına çıktıklarını ve o fuarlara nazaran Konya’daki fuarın çok durgun olduğunu söyleyen Ay, “Beklediğimiz ölçüde bir hareket yok. Bizde buradayız demek için standımızı açtık, müşterilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

“duvar-kagidi-boyadan-daha-avantajli”.jpg

“DUVAR KAĞIDI BOYADAN DAHA AVANTAJLI”

Duvar kağıtlarının, boyaya göre avantajları günden güne artarken Lotus İthal Duvar Kağıtları Sahibi Yunus Çalıkuşu ile TÜYAP’ta fuar ve duvar kağıtları hakkında konuştuk. Güney Kore’den ithal yaptıklarını ve Türkiye’de bayilikler verdiklerini belirten Çalıkuşu, “Güney Korelilere ait 9, İtalyanlara ait 8 katalog var. Her katalogda yüzer tane desen olsa zaten yeterli oluyor” dedi. Duvar kağıdına ilginin son aylarda azaldığını da ifade eden Çalıkuşu, “7-8 ay önce devletin getirdiği vergiler sebebiyle eski ilgi kalmadı. Yurt dışından 10 liraya getirdiğimiz ürün için 10 lira da devlete ödüyoruz, bir de KDV ödüyoruz” diyen Yunus Çalıkuşu duvar kağıdının avantajlarından da bahsetti. Çalıkuşu, “Duvar kağıdında görsellik daha fazla, duvardaki açıkları kapatıyor, ömrü daha uzun, araba fırçası ile silinebiliyor” dedi. Fuara olan düşük ilgiden dert yanan Çalıkuşu, kendilerine vaat edilenin altında ilgi gördüklerini de sözlerine ekledi.

“guvenli-konforlu-ve-sorunsuz-projeler”.jpg

“GÜVENLİ KONFORLU VE SORUNSUZ PROJELER”

Mermer konusunda Konya’nın en nitelikli firmalarından biri olan Tanıroğulları İnşaat ve Mermer sahibi Halil Tanır mermer sektörünün yanında inşaat sektöründe de insanların güvenini kazanan bir marka olarak yeni yaşam alanları ürettiklerini söyledi. Tanır, “İş merkezi, konut, hamam ve otel projeleri gibi çok çeşitli üretim gerektiren alanlarda kendimize özgü mimari tasarımlarla sınırsız taş seçeneği ve uygulama çözümleri ile yaklaşan modern teknik olanaklarımız ile hizmet ediyoruz.. Nitelikli konut projeleri üreterek bu projelerin inşasını üstleniyoruz. Sektörde daha kaliteli ve prestijli ürünler üretmek istiyoruz” dedi. Stantlarına olan ilgiden memnun olan Tanır, “Öncelikli hedefimiz güvenli, konforlu ve sorunsuz konut projeleri üretmek” dedi. Tanıroğulları İnşaat ve Mermer TÜYAP Fuar Merkezi’nde müşterilerini bekliyor.

engelliler-icin-oncu-hizmet.jpg

ENGELLİLER İÇİN ÖNCÜ HİZMET

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için engelli şarj istasyonları üreten Kiosk Self Servis Engelli Şarj İstasyonu Fabrikası Genel Direktörü Başar Şenel de, “Engelli araçların şarjını yapmak üzere branşımız. Engellilerin evden çıkamama sebepleri akülü araçları yolda biteceği kaygısından.  Bu kaygıdan dolayı çıksalar da geri dönemiyorlar. Belediyeler bizden bu engelli şarj istasyonlarını satın alıyorlar. Engelli kardeşlerimize ücretsiz olarak hizmette bulunuyorlar. Engelliler artık özgürce planlarını yapıp evden çıkabiliyorlar. Şehrin 4-5 noktasına bu makinalar konulduğu zaman engelli kardeşlerimiz yerlerini biliyorlar ve kendilerini ona göre ayarlıyorlar. Yerli yapımı kendimize özgün cihazlarımızda 30-45dakikada yüzde 80 dolduruyor. Üstündeki dokunmatik ekranla aynı zamanda internet erişimi sayesinde gazete okuyabilir, belgesel seyredebilir, müzik dinleyebilir, bölgenin şehrin yatırımlarını seyredebilir” diye konuştu.

amacimiz-hayvanlara-hizmet-etmek.jpg

AMACIMIZ HAYVANLARA HİZMET ETMEK

Sokak hayvanlarına su temini için aparat üreten emekli öğretmen Şükrü Kaya da, “En son yaptığım ürün sokak hayvanlarına su temin etmek için basit ama faydalı bir aparat. Bunu belediyelerin yaygın olarak kullandığı damlama sulamalara iki kelepçe ile basit şekilde bağlanıyor. Daha sonra sisteme su verildiğinde kabın içerisine su soluyor. Dolduktan sonrada taşan suyla bağlanmış olduğu bitkinin sulanması da devam etmektedir. Su israfı söz konusu değildir. 5 litre kadar bir suyu hapsederek etrafta bulunan sokak hayvanları ve kuşların su içmelerini sağlamış olduk. Farkındalık oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Amacımız hayvanlara hizmet etmek” dedi. 
MÜCAHİT YAPRAKCI

 

Kaynak:YENİ HABER