Fuarlar kentinde buluştular

Fuarlar kentinde buluştular

Türkiye genelinden 50 ilden 150’ye yakın firmanın katıldığı 12. Konya Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları, Konya İnşaat ve Konya Mobilya Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarları gerek katılımcılar gerekse ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Türkiye ekonomisi ve hizmetler sektörü için büyük umutlar veren bu çalışma, fuarlar kenti olma yolunda hızla ilerleyen Konya içinde büyük bir artı sağladı. 

Türkiye genelinden 50 ilden 150’ye yakın firmanın katıldığı 12. Konya Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları, Konya İnşaat ve Konya Mobilya Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarları KTO Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri devam ediyor. Gerek katılımcılar gerekse ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören fuar, Türkiye ekonomisi ve Hizmetler sektörü için büyük umutlar verdi. Katılımcılar, Fuarlar kenti olma yolunda hızla ilerleyen Konya içinde büyük bir artı sağladığı konusunda da hemfikir. 


ÖZDEMİR, “ÖNCELİĞİMİZ KALİTE”
30 yıldır sektöründen adından sıkça söz ettiren Aladağ Yapı Beton Malzemeleri de fuarda yerini aldı.  Aladağ Yapı Beton Malzemeleri’nin 1986 yılında beri sektörde 30 yıldır Konya’nın en köklü firmalarından birisi olduğunu ifade eden Aladağ Yapı Beton Malzemeleri ortaklarından Ahmet Özdemir,  “Çeşit olarak 8’li, 6’lı parke taşları, bordür taşları üzerine üretimimiz var.  Bu yıl dekoratif taş üzerine begonik, kumlamalı taş üzerine yoğunlaşıyoruz” dedi.  “Bizim görevimiz kilitli parke üretmek” diyen Özdemir, “Bizim ana müşterimiz belediyeler. Dekoratif olarak Mersin, Antalya, olsun açılmayı düşünüyoruz. Bu yıl daha çok bir ilgi var. Bunun fuarda farkına vardık. Konya merkezde Yeni bir tesis kurarak kapasitemizi de artırdık. Tamamen dekoratif taş üreteceğiz. Diğer illerde de taş üretmeyi düşünüyoruz. Bu sektörde merdiven altı dediğimiz imalatlar var. Müşteri kaliteye dikkat etmelidir. Bu işi 50 kilo çimento ile de yaparsın 150 kilo çimento ile de yaparsın. Öncelik kalitedir. Müşterilerin kaliteli firmalara yönelmelerini istiyorum. 300 kişilik bir istihdam sağlıyoruz. Aksaray’da parke ve hazır beton gurubu, Konya’da Parke, dekoratif taş, hazır beton gurubu, Çumra’da da parke ve hazır beton gurubu olmak üzere tesislerimiz bulunmaktadır” diye konuştu. 

ozdemir,-“onceligimiz-kalite”.jpg

SANCAK HAZIR BETON SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ
Hazır beton sektöründe Konya’nın öncü firmalarından Sancak Hazır Beton Genel Müdürü Cünayt Tat, yeni bir firma olmalarına rağmen iddialı olduklarını söyledi. Sancak Hazır Beton’un 2014 yılında Aladağ grup ve Mustafa Avcan grup ortaklığında kurulan bir hazır beton şirketi olduğunu ifade eden Tat, “Şehrin yeni ve iddialı tesisi olarak bizde bu aileye katıldık. 2 yıldır olması gerektiği şekliyle Konya’ya hizmet veriyoruz. Bugün itibariyle iki tane hazır beton santralimiz var. 3 pompa 15 mikserimiz var. Bunun haricinde de Çumra ve Aksaray’da da hazır beton tesisimiz var. Yıllık toplam kapasite olarak da 300-400 bin metreküp beton dökmekteyiz. 2016 yılında bu rakamın üstüne çıkacağımız görünüyor. Bizim hedefimiz çok dökelim çok kazanalım değil Aladağ ve Mustafa Avcan ailesine yakışır bir şirket ortaya çıkarmak. Bugüne kadar da bunu başardık. Bu doğrultu da kaliteden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

sancak-hazir-beton-sektorunde-oncu.jpg

CİHANBEYLİ BELEDİYESİ YÖRESEL ÜRÜNLERİYLE İLGİ GÖRÜYOR
Cihanbeyli Belediyesi de yöresel ürünleri ile fuarda yerini aldı. Bu yıl fuara ikinci kez katıldıklarını belirten  Cihanbeyli Belediyesi görevlisi Emrah Geredeli, “Amacımız, devam eden, bitmiş ve başlamak üzere olan projelerimizi halkımızla buluşturmak. Başkan Mehmet Kale’nin icraatlarını vatandaşa iletmek için buradayız. Yöresel ürünlerimizden olan Cihanbeyli’nin meşhur tuzu, ekmeği, peynirini vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Şu anda fuara ilgi az gibi görünse de biz vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Peynirimiz kuzu veya koyun derisinden tulum olarak çıkarılır. Belli bir süre bekletilir. Sonrada kendi doğal küflenmesi ile bu güzel lezzet ortaya çıkıyor. 7-8 tane tuz fabrikalarımız var. Yine 28 taşra ilçe içerisinde Cihanbeyli’ye en büyük park yapıldı. Bunun yanında Gençlik merkezi ve Kongre ve kültür Merkezi Cihanbeyli’ye kazandırıldı” dedi.

cihanbeyli-belediyesi-yoresel-urunleriyle-ilgi-goruyor.jpg

ÇATALHÖYÜK’ÜN 9 BİN YILLIK TARİHİNİ ANLATIYORUZ
Çumra Belediyesi de Çatalhöyük’ün 9 bin yıllık tarihini ve aynı zamanda sanayisiyle ön plana çıkmak için fuarda yerini aldı. Çatalhöyük konusunda yıllardır eksik bilgilerin olduğunu ifade eden Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, “İnsanların çoğu zaman belli bir yerlerin çoğundan bile haberdar değil. Bu fuar sayesinde de Çumra Belediyesi olarak tarihimizi insanımıza anlatmak biraz daha tarihimize yöneltmek amacıyla Çatalhöyük ile ilgili olarak bir resim sergisi düzenledik. Düzenlenen resim sergisinde Çatalhöyük’te insanların yaşamını, nelerle uğraş gösterdiğini doğumu, ölümü, yaşantı şekilleri tarımla olan bağını anlatan bir resim sergisi oldu. Aynı zamanda bunun yanında ciddi bir yatırım atağı olan sanayimizin, nüfusun gelişmiş olması Çumra Organize Sanayi Bölgesi’nin bir tanıtımı yapılıyor. Tanıtımda 1000 firmadan daha fazla firmanın müracaatı olduğu mevcut 575 bin metrekare alandan daha büyük bir alana taşınıyor olması ile ilgili çalışmalarımız oluyor. Bununla ilgili olarak da istihdamın zayıf olduğu insanların daha çok göç alan değil göç veren bir yere doğru sağlamak için sanayimiz gelişmeye devam ediyor” diye konuştu. 

catalhoyuk’un-9-bin-yillik-tarihini-anlatiyoruz.jpg

SEYDİŞEHİR’İN GİZLİ KALMIŞ GÜZELLİKLERİNİ TANITIYORUZ
Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir’in doğal güzelliklerini daha çok tanıtmak için biz stant hazırladıklarını ifade eden Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Öz ise “Belediye hizmetleri zaten rutin hizmetler. Yol yapımı, kaldırım yapımı, çocuk parkı vb. hizmetler Seydişehir’de üst düzey yapılıyor. Biz buna birkaç fotoğrafta yer verdik. Standımızda daha çok Seydişehir’in doğal ve tarihi güzelliklerini donattık. Birçok yer için saklı cennet deniliyor ama Konya için de Seydişehir öyle. Konya- Antalya yolu ilçemizden geçmesine rağmen turizm hattının üzerinde olmamıza rağmen turizmden ekonomik ve sosyal olarak yeteri kadar faydalanamıyoruz. Bizim amacımız Seydişehir’in gizli kalmış güzelliklerini Konyalılara ve fuarı ziyaret eden insanlara tanıtmak” dedi. 

seydisehir’in-gizli-kalmis-guzelliklerini-tanitiyoruz.jpg

İNŞAAT MALZEMELERİNİN ÖNCÜ FİRMASI DERELİ İNŞAAT
40 senedir inşaat malzemeleri satışı noktasında hizmet veren Dereli İnşaat sahibi Osman Dereli ise, “1976 yılından beri inşaat malzemeleri satan bir firmayız. İnşaatta demir çimento ile başladık. 1996 yılından sonra da yapı malzemeleri satışına başladık. Konya içinde hizmet veriyoruz. İki sene önce dış cephe kaplaması bir malzeme olan termo şilt ile tanıştık. Bunu Konya’ya ve Konya’ya tanıtmak istiyoruz. Binayı delmeden ek yük vermeden yapılan bir uygulama. Hem hizmet edelim hem de para kazanalım istiyoruz. Konya’da düzenlenen fuarlar genelde hafta sonu daha yoğun oluyor. 2016 yılı Türkiye’nin içinde bulunduğu etkenlerden dolayı daha sönük geçiyor. Ama biz daha çok kötü bekliyorduk. Ama umduğumuzdan daha iyi durumda. Yeni hükümetle de inşaat sektörünün bir ivme kazanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

insaat-malzemelerinin-oncu-firmasi-dereli-insaat.jpg

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ