Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

FUTBOL TERÖR MÜDÜR?

FUTBOL TERÖR MÜDÜR?

 

İngiltere’de ortaya çıktığı 1863 yılından beri futbolun gelişmesi onun eğlenceli bir spor dalı olacağını ilk yıllarında ortaya koymuştu. İnsanlar stres atmak için, eğlenmek, rahatlayabilmek ve spor yapabilmek için futbola çok fazla ilgi göstermişti ve hala göstermekte.

 

Peki futbol denildiğinde aklımıza terör kavramının da geleceğini o zamanki futbol üstatları ne kadar tahmin edebiliyordu?

 

Futbolun futbolluktan çıktığı şu dönemde, terörün sivri zekâlı insanların çabalarıyla normalleştirilmeye çalıştırıldığı şu zamanda, bir de futbola neden terör sokulmaya çalışılır?

 

İnsanlar futbolu izlemek için, oynamak için, takip etmek için, para kazanmak için, kariyer için, yıldız olmak için tercih ederken neden böyle bir kara leke futbolun yeşil rüyasına bulaştırılmak istenir?

 

Günümüzde ne yazık ki tribün kavgalarından, fanatiklik ruhundan, parasal sorunlardan vs. birçok nedenlerden dolayı insanlar canlarını yine ne yazık ki futbola teslim etmekte. Bunun önüne geçilmek için ne kadar çaba sarf edilse de maalesef istenilen düzey bir türlü elde edilemiyor ve dünya üzerinde birçok insanın futbolu futboldan çıkartan insanlar yüzünden kanları akıyor.

 

Ne olsun Futbol bitsin mi? Bu aşk bitemez. Ya terör? İşte o biter. Bitirmek bizlerin elinde, bitirmek basının, yöneticilerin, futbolcuların, taraftarların elinde.

 

Futbolu seviyorsak terör için değil, aşkı için, heyecanı için, adrenalini için, güzellikleri için seviyoruz. Terörün her türlüsüne HAYIR!

 

  • FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZI OLURUZ?
  • Terörü bitirdiğimiz zaman futbolda da mütevazı oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR