Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Futbol ve Basketbol yoğun bir Cumartesi yaşadık

Futbol ve Basketbol yoğun bir Cumartesi yaşadık

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekten güzel bir gün geçti. Dolu doluydu. Önce Torku Arena’da Torku Konyaspor Başakşehir maçını izledik, ardından Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda Torku Konyaspor Basketbol Takımımızın Tofaş’la oynadığı maça geçtik ve tam anlamıyla spora, maça, basketbola, futbola doyduk.

Tabi bir insan olarak günümüzün iki güzel etkinlikle geçmesi açsından baktığımızda güzel bir günde Cumartesi ama futbol ve basketbol açısından baktığımızda ise basket açısından müthiş, futbol açısından ise can sıkıcı, moral bozucuydu, diyebilirim.

İki başlık halinde futbol ve basketbolu değerlendireceğim.

 

Torku Konyaspor golcü takviye edemezse, tehlikeli sürece girecek

“Daha ligin ilk yarısında bile yarı olmadı, bu hafta 6. Haftadayız, yani biraz erken olabilir, bazı ifadeler için” diye düşünebilirsiniz, kanaatimi sorarsanız, görünen köye kılavuz istemez ve tahlil yapmanın da tam zamanı. Zira bazı tedbirler alınmazda çok geç olacak.

Torku Konyaspor takım olarak iyi ama gol atamıyor, gol atamadığı için de kazanamıyor. Kazanamadığı için de sinirler geriliyor, sinirler bozuluyor, “önümüzdeki süreçte yine eski usul, kaybeden Konyaspor’u izleyeceğiz” diye herkes korkuyor.

“Konyaspor’da yine kötü gidiş mi başlayacak” korkusunu Konyalılar yaşamak istemiyor.

Bakın şu anda Türkiye’de en fazla taraftar Konyaspor’u izlemeye geliyor ama yakında gelmemeye başlayacak, zira Konyaspor kazanamıyor. Şu ana kadar 6 hafta geçti ve Konyaspor sadece 6 puana sahip. Ayrıca Konyaspor’u çok zorlu bir karşılaşma takvimi bekliyor.  

Önümüzdeki hafta Kasımpaşa’ya konuk olacak, ardından ise Altay ile kupa maçı var, İzmir’e gidecek. Kardemir Karabük’ü konuk edecek ve ondan sonra Trabzon’a gidecek. Sonraki haftalar ise, Gaziantep, Akhisar, Mersin, Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Rize, Bursaspor... Ve ikinci yarı başlıyor ve ilk maçta Eskişehir'le... 

Gördüğünüz gibi zorlu bir süreç. Şu andaki tabloya baktığımızda bu futbolla Konyaspor sadece Mersin’e gol atabilir gibi görünüyor.

Ve bu takvime baktığımızda, Konyaspor’u çok net bir şekilde yenebilecek takımlar ise berabere kalacak takımlardan daha fazla gibi görünüyor.

Anlatabiliyor muyum? Torku Konyaspor’un kıymetli başkanı Ahmet Şan beni anlayabiliyor musunuz bu ne demek?

Bakın, Torku Konyaspor takımı birkaç yıldır iyi muhafaza etti, zaten takım iyi futbol da oynuyor, iyi paslaşıyorlar, birbirlerini tanıyorlar, anlaşılıyor, kalecilerin performansı da çok kötü değil.

Selim Ay, Ali Turan, Alıaksandr Hleb, Ali Çamdalı, Gabrıel Torje, Hasan Salih Kabze, Recep Aydın gibi iyi futbolcular var kadromuzda.

Ama bu böyle giderse bakın önce Mesut Bakkal, ardından da futbolcular tartışılmaya başlanır ve yine dikiş tutmayan yıllara dönülür.

Biz bu takımı, Torku Konyasporumuzu seviyoruz ve ifade ediyoruz; bu takıma acil müdahale gerekiyor, gol bulabilecek, kazanabilecek bir hayat öpücüğü gerekiyor.

Yoksa bu takımada, Konya’daki bu havaya da ve hatta kendinize de yazık edersiniz. Biz demiş olalım.

Bu arada stadyumda hala eksikler devam ediyor. Mescit açılmış ama hala park sorunu çözülememiş. Hala Basın için bir park alanı oluşturulamamış.

Fotoğraflarını çektik gösterebilirim, koltuklar, basın tribünündeki masalar çok fazla kirli, pis. Oraların kirliliği stadyumun iyi yönetilemediğini gösteriyor.

Bir taraftan stadyum kötü yönetiliyor, bir taraftan takım kötüye gidiyor, görüntüsünden kurtarın bizi,

Ne olur yahu, bir kez olsun adam gibi sorumluluk alın kıymetli yöneticiler, kıymetli başkan, müdürler, kelli felli büyükler…

Bir kez olsun gönlü kırılmasın şu Konya’nın. Sizi aşan hususlar mı bunlar?

En azından bunu bilsek…

 

Torku Konyaspor Basketbol rüya gibiydi

Oturduğumuz koltuklardan pantolonlar kirlenmiş, giydiğimiz montlar kirlenmiş, sinirlerimiz bozulmuş bir şekilde Torku Arena’dan çıktık ve Selçuklu Belediyesi Kapalı Spor Salonuna geçtik. Tabi beklentimiz, yine moralimizin bozulacağıydı…

Aman Allah’ım bir anda hava değişti, aileler dolmuş, kadınlı erkekli, çoluk çocuk müthiş bir seyirci kitlesi tribünleri doldurmuş. Çok farklı, müthiş bir atmosfer…  

Ve maç başladı, rakip yılların güçlü takımı Tofaş. Biraz tedirgin oluyoruz ama bizim takımda iyi oynuyor. Birimci Çeyrek, İkinci Çeyrek, Üçüncü Çeyrek derken, Dördüncü Çeyrek oynanmaya başlıyor ve Torku Konyaspor hala önde, seyirciler hala müthiş.

Ve sonuç, 88 – 81 Torku Konyaspor Tofaş’ı yeniyor ve böylece ikide iki yapıyor.

Şunu ifade edeyim, smaçlar, bloklar, zamanı iyi yönetmeler müthiş, yabancıların takıma katkısı tam olması gerektiği gibi.

Bu maçta, Sean Williams 22 sayı, 14 ribaund ile double-double yaptı. Troy De Vries 21 sayı,  2 ribaund, 6 asistle oynarken, Josh Mayo 16 sayı, 4 ribaund, 7 asist, Richard Guinn 12 sayı, Jason Boone 10 sayı ile maçı tamamladı.

Netice itibariyle, “iyi ki Torku Konyaspor Basketbol takımımız var” dedik ve bunu daha fazla demek istiyoruz.

Hakan Faydasıçok ve ekibi takımı iyi yönetiyorlar, çok zorlu ekiplerin arasından sıyrılmayı başarıyorlar. Bizlere, Konyamıza bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.

Ve elbette Torku Konyaspor futbol takımımıza da bu başarılı grafiğin örnek olmasını diliyoruz.

Güzel hafta sonundan aktaracağımız notlar bunlardı, umarım gelecek haftalarda, iki takımımızdan da hep güzel izlenimler aktarırız, biz izlemeye devam edeceğiz.

İfade edelim… 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR