Sami Erikci

Sami Erikci

FUTBOLSUZ 1 PUAN

FUTBOLSUZ 1 PUAN

Torku Konyaspor bu sezon Süper Lig’in iç sahada en az puan alan takımı olan Kayserispor’a konuk oldu.  Kardemir Karabük maçının ardından istifa eden Uğur Tütüneker’in yerine göreve getirilen tecrübeli teknik adam  Mesut Bakkal’ın da Torku Konyaspor’un başında çıkacağı ilk karşılaşmaydı bu.

Tecrübeli Teknik adam Mesut Bakkal’ın ilk karşılaşmasında sahaya süreceği ilk 11 ve oynatacağı futbolu tüm Konyalı futbol severler bu hafta merakla bekliyordu, ilk maçının deplasman’da olması da taraftarların merakını bir kat daha artırmıştı. Nitekim taraftarın beklentisini de Mesut Bakkalın kısmen karşıladığını söyleyebiliriz. Uğur Hocanın istikrarsız kadrosunda kendilerine yer bulmakta zorlanan taraftarın ısrarla oynamasını istediği Djalma Campos ve Hasan Kabze ikilisinin ilk 11 de başlaması taraftarları memnun etti. Bu ikilin gösterdiği performans ise taraftarı hayal kırıklığına uğratmadı. Mesut Bakkal’ın takımın başına geçtikten sonra  antrenmanlarda defans oyuncuları üzerinde durduğu haberlerini okumuştuk, bu hafta savunma oyuncularının daha dikkatli oynaması ve pozisyon hatası yapmamasını bu antrenmanların meyvesi olarak görebiliriz.

Kayserispor beraberliği ile bu sezon deplasmandaki 2.puanını alan Konyaspor’un oynadığı futbolun taraftarlarını tatmin ettiğini söyleyemeyiz.  Karşılaşmanın ilk yarısında pas trafiğini iyi yöneten mücadelesi üst düzeyde olan bir Konyaspor vardı sahada. Zaman zaman Kayserispor’un savunmada bıraktığı boşluklarda Djalma ve Hasan Kabze ile etkili oynayan ve pozisyonlara giren Torku Konyaspor bu pozisyonları değerlendiremeyince soyunma odasına beraberlikle girdi.

İkinci yarıda ise ilk yarıya oranla sahada daha etkili olan bir Kayserispor izledik. Torku Konyaspor’un orta sahada ki basit top kayıpları ve ikili mücadelelerde kaybettiği toplar Torku Konyaspor kalesinde tehlike yaratmaya başlamıştı. Nitekim iki takımın forvetlerinin de gününde olmamaları karşılaşmanın golsüz tamamlanmasına neden oldu. Torku Konyaspor maçı korner kullanmadan ve  isabetli bir şut çıkaramadan tamamlamış olması ilerleyen haftalarda hücum anlamında sıkıntı yaratabilir.

Sakatlığının ardından bu hafta sahalara dönen ve 90 dakika boyunca sahada kalan Torku Konyaspor’un en çok güvendiği isimlerin başında gelen Gekas,  fiziki olarak hazır olmadığını maçın tüm bölümlerinde gösterdi bize. Zaman zaman hücumda yapılan prese katılmayışı ve sahada adete gezinmesi , ondan geçen sezonki performansını bekleyen Torku Konyaspor taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Seyir zevki açısından bu sezonun en kötü maçlarından biri oynandı diyebiliriz Kayseri’de, hakem Yunus Yıldırımın da bu  son derece sıkıcı geçen karşılaşmada daha akıcı bir futbol seyrettirmek yerine anlamsız faul düdükleri ve avantaj kuralını hiç uygulamaması  ile sahada az da olsa oynanmaya çalışılan futbolu tamamen bitirmiş oldu. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR