G.Saray Başkanı: 'Hemen istifa etsin...'

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz, mazbatasını almasının ardından açıklamalarda bulundu.
G.Saray Başkanı: 'Hemen istifa etsin...'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Sportif AŞ'de yönetim kurulunda bulunan değerli kardeşlerimden yeni girmiş veya eskiden bulunanlardan özellikle rica ediyorum. Tamamımın bugünden itibaren istifa etmesini ve Galatasaray'ın önünü açmasını rica ediyoruz" dedi.

İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

Galatasaray'da başkanlığa seçilen Mustafa Cengiz ile yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Cengiz' şunları söyledi:

"Basın danışmanlarım bana metinler hazırladı. Onların hepsini okudum ve yine aklımda hiçbir şey kalmadı. Ben doğal olmaktan yanayım. Pot da kırabilirim mazur görülsün lütfen.

Ben sosyal bir camianın ferdi olarak buradayım. Dolayısı ile doğal olmaktan, sade olmaktan yanayım. Ne siyasi, ne başka bir niteliği olmayan bir sosyal camia ferdi olarak buradayım. Böyle de olacağım. Açık olacağım her zaman.

Galatasaray 5 sınıf arkadaşının bir sınıfta kurduğu yerden bugün milyonlara hitap eden büyük bir camia haline gelmiştir. Bunun sorumluluğunu ve önemini kavrıyoruz

Allah hiçbirimizi utandırmasın ve pişman etmesin. Kritik dönemlerden geçiyor Galatasaray ve biz bu kritik dönemi geçeceğimizi düşünüyoruz. Bana 15-30 gün süre verin dedim, her şeyi çözeceğiz Allah'ın izniyle.

Galatasaray'ın ertelenmiş sorunları birike birike bu hale geldi. Biz bunu bilerek taşın altına elimizi sokmak için buradayız. Ancak camiadan, medyadan herkesten süre istiyoruz.

Galatasaray, mali açıdan kritik bir dönemden geçiyor. Sorunları halının altına süpüre süpüre bugünlere geldik. Her gün 1 kilo kaldırabilirsiniz ama 1 yıl biriktirip, 365 kiloyu bir günde kaldıramazsınız.

Galatasaray Sportif AŞ'deki yöneticilere sesleniyorum, yarın hemen istifa edip önümüzü açsınlar. Sportif AŞ'de yönetim kurulunda bulunan değerli kardeşlerimden yeni girmiş veya eskiden bulunanlardan özellikle rica ediyorum. Tamamımın bugünden itibaren istifa etmesini ve Galatasaray'ın önünü açmasını rica ediyoruz.

Dün Kayseri'ye giderken uçakta geçen zamanı bile zaman kaybı olarak görüyordum. Uçak pas geçti, herkes ürktü ama ben 'Tüh 10 dakikam daha gitti' diye düşündüm. Kaybedecek zamanımız yok.

Bana yaklaşım üzerimdeki sorumluluk beni ürkütmüyor. Biz Galatasaray'ı, Galatasaraylılar bizi çok iyi tanır. Bu ilgi ve sevgi daha çok çalışmaya, mücadele etmeye, daha çok sorumluluğa itiyor.

Mali tabloyu an itibariyle alamadım. Sportif AŞ'nin son 3 aylık bilançosu da ertelendi. Neden açıklanmasının ertelendiği açıklanmadı. Yarın devir-teslimde son 3 aylık bilançoyu göreceğimizi zannediyorum."