"Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz"

Başbakan Yardımcısı Türkeş, TİKA'nın Moldova'da daha fazla iş yapmasını teşvik ettiklerini belirterek, "İki ülke arasındaki dostlukta köprü vazifesi olarak gördüğümüz Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz. " dedi.
"Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TİKA'nın Moldova'da daha fazla iş yapmasını teşvik ettiklerini belirterek, "İki ülke arasındaki dostlukta köprü vazifesi olarak gördüğümüz Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz. Gagavuzların geleceğinin Moldova'da olduğuna inanıyoruz." dedi.

Türkeş, Türkiye ile Moldova arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yıl dönümü münasebetiyle bir otelde verilen resepsiyona katıldı.

İki ülke arasındaki ilişkilerde 2017 yılının dönüm noktası olacağına işaret eden Türkeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova'ya yapacağı ziyaretle iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine taşınacağını söyledi.

Türkiye ile Moldova arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin, iki halkın faydası için artırılması gerektiğini dile getiren Türkeş, geçen yıl imzalanan serbest ticaret anlaşmasının bu amaca hizmet ettiğini vurguladı.

Türk şirketlerini Moldova'da daha fazla yatırım yapmaları yönünde teşvik ettiklerini bildiren Türkeş, "Türkiye, Moldovalıların en fazla tercih ettiği turizm destinasyonlarından biri konumunda. Moldovalı arkadaşlarımızı Türkiye'de misafir etmekten mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Türkeş, Moldova'nın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü desteklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Moldova'da barışın ve istikrarın sağlanması ve halkın refahı için yapılan politik ve ekonomik çalışmaları destekliyoruz. TİKA'nın Moldova'da daha fazla iş yapmasını teşvik ediyoruz. İki ülke arasındaki dostlukta köprü vazifesi olarak gördüğümüz Gagavuzlar ile olan özel bağlarımıza önem veriyoruz. Gagavuzların geleceğinin Moldova'da olduğuna inanıyoruz."

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu da Türkiye'nin Moldovayı ilk tanıyan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

İki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini belirten Bolboceanu, "Türkiye'nin bölgede gittikçe artan önemini anlıyoruz ve Moldova'daki Türk yatırımlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye'nin TİKA aracıyla sağladığı desteği takdir ediyoruz." dedi.