Galatasaray Akhisar'ı deplasmanda devirdi

Ligin 2. haftasında Akhisar'a konuk olan Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçı çevirmeyi bildi. Eren Derdiyok, Yasin Öztekin ve Bruma’nın golleriyle 3 puana uzanan Aslan 2'de 2 yaptı.
Galatasaray Akhisar'ı deplasmanda devirdi

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

Sezonu Kardemir Karabükspor galibiyetiyle açan Galatasaray, ligin ikinci haftasında Akhisar Belediyespor deplasmanına konuk oldu.

Jan Olde Riekerink, takımını, Karabükspor karşılaşmasının kadrosundan farklı bir 11 ile sahaya sürdü. Hollandalı çalıştırıcı, Martin Linnes'in yerine Sabri Sarıoğlu, Sinan Gümüş'ün yerine de Yasin Öztekin'e şans verdi.

Maça hızlı başlayan Akhisar Belediyespor henüz 3. dakikada Vaz Te ile golü buldu. 

GOL: Ege temsilcisinin sağ kanattan Soner Aydoğdu ile kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Vaz Te, topu kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0.

Kalesinde erken golü gören Galatasaray, şoku üzerinden çabuk atarak, rakip alanda etkili olmaya başladı. Özellikle ileri uçta Eren Derdiyok ile Akhisar kalesini yoklayan sarı-kırmızılılar zaman zaman net pozisyonlar da buldu.

Baskıyı arttıran Galatasaray kanat organizayonu sonrası aradığı golü 35. dakikada Eren Derdiyok ile buldu. Karabükspor karşısında galibiyet golünü getiren Eren bu kez Manisa’da sahneye çıktı: 1-1

GOL: Sol kanattan Sneijder'in yaptığı ortada Eren Derdiyok, ceza alanı içinde savunma oyuncuların rağmen kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 sona erdi.

Galatasaray ikinci yarıya sakatlıkla başladı. 58. dakikada mide bulantısı ve baş dönmesi yaşayan Eren Derdiyok, oyuna devam edemedi ve yerini yeni transfer Josue'ye bıraktı.

Akhisar Belediyespor’un etkili geldiği dakikalarda golü bulan taraf Galatasaray oldu. Kontra atak sonrası yakaladığı pozisyonu iyi değerlendiren Yasin Öztekin’in takımını öne geçirdi.

GOL: Tolga Ciğerci'nin pasıyla topla buluşan Bruma, bir süre ilerledikten sonra meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Yasin Öztekin'e attı. Soldan ceza sahasına giren Yasin, kaleciyle karşı karşıya vuruşunda topu uzak köyeden filelere gönderdi: 2-1.

Golden sonra oyunun kontrolünü iyice eline alan Galatasaray, rakibine de gol şansı tanımadı. Maçta son sözü ise 90+2. dakikada Bruma söyledi. Portekizli genç yıldız attığı golle tabelayı yazdı.

GOL: Hızlı gelişen atakta Carole'ün yaptığı ortada, ceza alanı içinde topla buluşan Bruma, meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara gönderdi: 3-1.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 6’ya çıkarırken Akhisar Belediyespor ise 3 puanda kaldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 1 - GALATASARAY: 3
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz 
Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio, Nguemo (Dk. 80 Ömer Bayram), Aykut Çeviker (Dk. 46 Onur Ayık), Soner Aydoğdu, Vaz Te (Dk. 69 Muğdat Çelik), Rodallega
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 90 1 Sinan Gümüş), Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok (Dk. 58 Josue)
Goller: Dk. 3 Vaz Te (Akhisar Belediyespor), Dk. 35 Eren Derdiyok, Dk. 63 Yasin Öztekin, Dk. 90 2 Bruma (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 54 Carole (Galatasaray)