Galatasaray "Devler Ligi"nde

Süper Lig'de 20. şampiyonluğunu ilan eden "Cim Bom", gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne eleme oynamadan katılım hakkını elde etti.
Galatasaray "Devler Ligi"nde

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne de direkt gruplardan itibaren katılım hakkını elde etti.

Türkiye'nin UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla yer alan ve en fazla maça çıkan ekibi durumundaki sarı-kırmızılılar, 3 sezon önce çeyrek final oynadığı, geçen sezon ise son 16 takım arasına kaldığı bu kulvarda yine başarı kazanmaya çalışacak.  

Bu sezon tarihinin en kötü istatistikleriyle "Devler Ligi"ne ilk tur gruplarında veda eden Galatasaray, gelecek sezon tarihinde 14. kez bu kulvarda boy gösterecek.

Beşinci kez direkt katılıyor

Galatasaray, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 4'ü üst üste olmak üzere 5. kez direkt olarak yer alacak.

Ligde 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarını şampiyon tamamlayarak gruplarda yerini alan sarı-kırmızılılar, geride kalan sezon ise şampiyon  Fenerbahçe'nin UEFA tarafından Avrupa kupalarına katılmaktan men edilmesi nedeniyle, Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde eden takımı olmuştu.

Bugüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele ettiği 12 sezonun 9'unda eleme turu oynamak durumunda kalan ''Cim-Bom'', ilk olarak 2002-2003 sezonunda da gruplara direkt olarak dahil olmuştu.

Kasasını dolduracak

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren takımlara ödenecek primleri artırması Galatasaray'a yaradı.

"Devler Ligi"ne direkt olarak katılacağı için 12 milyon avro ayak bastı parası alacak sarı-kırmızılı takımın garanti geliri, yayın payı ile birlikte 20 milyon avroyu bulacak.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında alınacak her bir galibiyet için 1,5 milyon avro, beraberlik için de 500 bin avro kazanabilecek Galatasaray, ikinci tura çıkması halinde 5,5 milyon avro, çeyrek finale kalması halinde 6 milyon avro, yarı finale kalması durumunda 7 milyon avro, finale kalması durumunda 10,5 milyon avro ve şampiyonluk halinde de 15 milyon avro daha gelir elde edebilecek.