Galatasaray ile Beşiktaş Konya'da karşılaşacak

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak yeni sezon öncesi Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Kupa maçında bugün Konya'da karşı karşıya gelecek. Dev randevu Konya Arena Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak.
Galatasaray ile Beşiktaş Konya'da karşılaşacak

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak 2016-2017 sezonu öncesi Konya bugün dev bir maça sahne olacak. Geçen sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'yı kazanabilmek için Konya'da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Derbide dördüncü hakem olarak da Ali Palabıyık görev alacak. Sezonun ilk derbisine sahne olacak Turkcell Süper Kupa maçı kapalı gişe oynanacak. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Süper Kupa'da dördüncü kez sahaya çıkacak Beşiktaş, daha önce bir kez kupayı müzesine götürebildi. Yedinci kez bu organizasyonda yer alacak Galatasaray'ın müzesinde ise 4 Süper Kupa bulunuyor.

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Bruma, Sneijder, Sinan, Eren

BEŞİKTAŞ: Boyko, Beck, Marcelo, Necip, Adriano, Atiba, Tolgay, Kerim, Oğuzhan, Olcay, Cenk

STAT: Konya Arena

SAAT: 20.45

YAYIN: ATV

HAKEM: Mete Kalkavan

 

Beşiktaş sezona 'süper' başlamak istiyor

Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yeni sezona da Turkcell Süper Kupa ile başlamayı hedefliyor. Siyah-beyazlılarda bugünkü maç öncesi sakat oyuncunun bulunmaması teknik heyeti sevindiriyor. Hafta içinde rahatsızlanan Gökhan Gönül ile antrenmanda sakatlanan Oğuzhan Özyakup da takımla antrenmanlarını sürdürüyor. Fenerbahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül, yeni sezon hazırlıklarında sakatlık veya hastalık nedeniyle zaman zaman takımdan uzak kaldı. Beşiktaş'ın bugün yapacağı maçta sağ bekte, yeni sezonda Gökhan Gönül ile büyük bir rekabetin içinde olacak Andreas Beck'in görev alması bekleniyor. Beşiktaş'ın Barcelona'dan transfer ettiği Adriano Correia da siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıkmanın heyecanını yaşayacak.

Galatasaray sezona kupayla başlamayı hedefliyor

Galatasaray, Beşiktaş ile bugün yapacağı Turkcell Süper Kupa maçını kazanarak sezona kupayla başlamayı hedefliyor. Sarı kırmızılılarda Beşiktaş ile oynanacak derbi öncesi sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacak Koray Günter dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Jan Olde Riekerink'in, sakatlıktan yeni çıkan Semih Kaya ile maç eksiklikleri bulunan yeni transferler Serdar Aziz ve Luis Pedro Cavanda'yı da ilk 11'de görevlendirmesi beklenmiyor. Almanya Milli Takımı ile 2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettiği için takıma geç katılan Lukas Podolski'nin de bugünkü maça yedek başlaması öngörülüyor. Hazırlık maçlarında sergilediği etkili performansla göz dolduran Portekizli futbolcu Armindo Bruma, Galatasaray'ın derbideki en büyük kozlarından biri olacak.