Galatasaray Liv Hospital'a ceza

Galatasaray Liv Hospital'a, THY Avrupa Ligi'nde Alba Berlin karşılaşması öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 30 bin avro para cezası verildi.
Galatasaray Liv Hospital'a ceza

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 11. haftasında, Almanya’nın  Alba Berlin takımı ileGalatasaray Liv Hospital arasında oynanan karşılaşma öncesinde yaşanan olaylar sebebiyle iki kulüp de cezalandırıldı.

Avrupa Ligi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 19 Mart'ta oynanan müsabaka öncesinde taraftarlar arasında çıkan olaylar gerekçe gösterilerek, sarı-kırmızılı ekibe 1 maç seyircisiz oynama ve 30 bin avro para cezası verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Galatasaray Liv Hospital'ın bu sezon benzer olaylara adının birçok kez karıştığı ve soruşturmayı yöneten hakimlerin bu durumu dikkate alarak söz konusu cezaları verdiği vurgulandı.

Ev sahibi Alba Berlin'e ise yeterli güvenlik önlemlerini alamaması ve yaşanan durumu önleyememesi gerekçeleriyle 40 bin avro para cezası verildi.

Galatasaray Liv Hospital'ın cezası, ligde İspanyol temsilcisi Barcelona ile 10 Nisan'da İstanbul'da oynayacağı 14. hafta karşılaşmasında uygulanacak. 

Alba Berlin-Galatasaray Liv Hospital maçı öncesinde rakip taraftarlar arasında çıkan kavga sebebiyle karşılaşma 1 saat geç başlatılmış,müsabaka boyunca sarı-kırmızılı taraftarın bulunduğu bölümde ise polis bekletilmişti.