Galatasaray mi Fenerbahçe mı? Cristiano Ronaldo Süper Kupa için favorisini açıkladı!

Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak.
Galatasaray mi Fenerbahçe mı? Cristiano Ronaldo Süper Kupa için favorisini açıkladı!

Bu mücadele ile birlikte 2006 yılından itibaren Süper Kupa adıyla oynanmaya başlayan organizasyon 5. kez Türkiye dışında yapılacak.

Süper Kupa daha önce 3 kez Almanya, 1 kez Katar'da yapıldı.

Birçok ünlü ismin yakından takip edeceği dev maç öncesi heyecan tavan yaptı. TFF, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a davetiye gönderdi.

Suudiler de başta Cristiano Ronaldo olmak üzere ülkedeki birçok ünlü futbolcuyu derbiye davet etti.

Spor, sanat, siyaset dünyasının ünlü isimlerinin davet edildiği Turkcell Süper Kupa'yı, Mircea Lucescu, Roberto Mancini, Faryd Mondragon, Dirk Kuyt, Selçuk İnan, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal gibi tanınmış isimlerin de izlemesi bekleniyor.

Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Cumhuriyet'in ve TFF'nin 100. yılı için özel kutlama yapacak. Birçok ünlü sanatçının sahne alacağı organizasyon için 100 kişilik ekip ve bayraklar hazır edildi.

Ses ve ışık gösterilerinin düzenleneceği son bölümde kazanan takıma kupa TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından verilecek.

Öte yandan maç öncesi sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Karşılaşma, dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun da formasını giydiği Al-Nassr'ın stadı Aawal Park'ta oynanacak.

Galatasaray, maç öncesinde son idmanını Al-Nassr'ın stadında yapacak. Ronaldo'nun ise Galatasaray'ın son idmanını izleyeceği iddia edildi.

Arap basını ise; Cristiano Ronaldo'nun Süper Kupa finalini yerinden takip edeceğini yazarken, yıldız oyuncunun "Al Awwal Park'a maçı izlemeye gideceğim. Favorim Galatasaray, Galatasaray'ı destekleyeceğim." ifadelerine de yer verdi.

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşacak. Yarın saat 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak müsabakada hakem Abdulkadir Bitigen düdük çalacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :