Galatasaray stadın adını değiştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Stadyumlardan Arena ismini kaldıracağız' açıklamasının ardından harekete geçen ilk kulüp Galatasaray oldu.
Galatasaray stadın adını değiştirdi

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içerisindeki Türk Telekom Arena'nın isminin Türk Telekom Stadyumu olarak değiştirilmesine karar verdi.

Kulüp başkanı Dursun Özbek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın stadyumlarda "Arena" ifadesinin kaldırılmasına yönelik çağrısı üzerine harekete geçtiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısı üzerine yönetim kurulu olarak stadyumun isminin değiştirilmesi kararını aldık. Tesisimizin yeni ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu oldu." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany de konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımızın 'Arena' isminin değişmesi konusunda çağrısını destekliyoruz. Türk Telekom Arena'nın isminin Türk Telekom Stadyumu olarak değişmesi için Galatasaray ile fikir birliğimiz var, çalışmalara başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan uyarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı da stadyumlardan "Arena" ifadesinin kaldırılması için valilikleri uyardı.

Bakanlık yetkilileri, Spor Genel Müdürlüğüne bağlı tesislerin hiçbirinde resmi olarak 'Arena' ifadesinin kullanılmadığını vurgulayarak, bu nedenle konuyla ilgili bir yaptırımın söz konusu olmadığını bildirdi. Ancak, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında valilikleri stat isimlerinin düzeltilmesi yönünde uyardığı aktarıldı.

Gümüşdağ: Çağrıyı destekliyoruz

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki çağrısını desteklediklerini söyledi.

Gümüşdağ,yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak statlarımızda 'Arena' kelimesinin yer almasını doğru bulmuyorum. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıya destek veriyoruz. Statlarımızın Türkçe isimlerle anılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu çağrıyı destekliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince dün düzenlenen, "İmam Hatip Gençlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada, stadyumlarda "Arena" ifadesine karşı olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:

"Arena değil, burası stadyum. Arenalara karşıyım. Arenalarda neler yaptıklarını geçmişte biliyorsunuz değil mi? İnsanları kimlere parçalatırlardı malum. Biz arenalara karşıyız ve Bakana da talimatı verdim, arena isimlerini stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek arena? Bizim dilimizde böyle bir şey yok. Açın arena kavramına, manası, anlamı nedir ona bakın. Öyleyse böyle bir şey olamaz."