Galatasaray tarihi çağrıyı kabul etti

Galatasaray, Fenerbahçe'den gelen, başarılı olan tüm iki kulüp takımlarının birlikte yemek yemesi teklifini kabul etti.
Galatasaray tarihi çağrıyı kabul etti

Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe'den gelen, başarılı olan tüm iki kulüp takımlarının birlikte yemek yemesi teklifini kabul etti.


Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Spor Kulübü, Kadın Basketbol Takımımızın görkemli zaferinin ardından bu akşam Galatasaray Adası'ndaki şampiyonluk kutlamasına, finalde karşılaştığı Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın sporcu ve idarecilerini de davet etti.

İşte kulübümüzün Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yaptığı tarihi çağrı:

Sayın Hasan Yılmaz; Fenerbahçe Spor Kulübü CEO Bir Avrupa Şampiyonluğu Finalini birlikte oynayarak ulusumuzun yıllardır özlediği tarihi bir başarıyı gerçekleştirdik.

Kaçınılmaz olarak her maçın bir kazananı bir de kaybedeni var. Ama bu finalin her iki Türk takımının da gururu olması bu defa bir ilki gerçekleştirdi ve sonunda iki kazanan ekip aynı zamanda oluştu.

15 Nisan Salı akşamı Galatasaray Adası'nda FIBA Euroleague Kupasını ülkemize getirmiş olmayı kutlarken tüm idari, teknik ekip ve sporcularınızla birlikte olmak, birlikte gururlanmak, Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı birlikte açmak isteriz.

Beraberliğinizden mutluluk duyacağız.

Pazar günü ezeli rakibimizdiniz. Bugün ve her zaman ebedi dostumuzsunuz.

Lutfi Arıboğan-Galatasaray İcra Kurulu Başkanı

İŞTE O YANIT!

"Kulübümüzün yaptığı bu çağrıya, Fenerbahçe Spor Kulübü, bu akşamki davetimizin iptal edilerek, amatör dallarda şampiyon olan öteki branş sporcularının da katılımıyla ilerleyen günlerde başka bir organizasyon yapılması çağrısıyla karşılık verdi. İki kulüp ilişkilerine, amatör sporcuların rekabet ruhunun yansımasını amaçlayan ilk adımı atan Galatasaray Spor Kulübü, rakibimizden gelen davet mektubuna, aşağıdaki karşılığı verdi:

Sayın Hasan Yılmaz;

Fenerbahçe Spor Kulübü CEO

Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı açmayı hedefleyen samimi davetimize, aynı samimiyetle vermiş olduğunuz nazik cevaptan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.

Organizasyonun kapsamının genişletilerek, tüm amatör dallardaki başarılı sporcuların ortak katılımıyla gerçekleşmesi yolundaki öneriniz; hem amatör sporcularımızın teşviki, hem de ebedi dost, ezeli rakip olan iki kulüp arasındaki dostluk köprülerinin amatör bir heyecanla tesisi açısından tarafımızca da son derece olumlu karşılanmıştır.

Ancak, gerçekleşmesine saatler kalmış olması nedeniyle, bu akşamki organizasyonumuzun iptalinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Söz konusu önerinin, sezon sonunda, zamanını ve mekânını ortaklaşa belirleyeceğimiz şekilde, yazınızda belirtilen amatör sporcularımızın katılımıyla, daha hazırlıklı biçimde organize edilmesinin, Türk sporunun gelişimine ve kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyoruz.

Bu konudaki temaslarımızı sürdürme irademizi ortaya koyarken; bu akşam ki davetimizin de geçerli olduğunu tekrarlar; katılımınızla, bu konuda farklı beklentiler içinde olanları şaşırtabilme umuduyla, sizleri aramızda görmekten gerçek bir mutluluk ve onur duyacağımızı bir kere daha belirtmek isteriz.

Saygılarımızla..."