Galatasaray'a sürpriz golcü! Görüşmeler başladı

Gelecek sezon öncesinde kadrosuna yeni bir golcü katmak isteyen Galatasaray, Belçika Ligi'nde Genk forması giyen Mbwana Samatta için görüşmelere başladı.
Galatasaray'a sürpriz golcü! Görüşmeler başladı

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Mbaye Diagne'yi Afrika Uluslar Kupası'nın ardından satarak yeni bir golcü almak için çalışmalarını sürdürüyor. Gündeminde birçok isim olan Galatasaray'ın Belçika'da Genk forması giyen Mbwana Ally Samatta ile ilgilendiği ortaya çıktı.

Afrika Uluslar Kupası'nda Tanzanya ile boy gösteren Mbwana Samatta, 3 maçta 1 gol attı ve ülkesinin turnuvaya veda etmesinin ardından Genk'e geri döndü. Pazar günü sağlık kontrollerinden geçen 26 yaşındaki golcü için Galatasaray'ın devreye girdiği ortaya çıktı.

"G.SARAYLI YETKİLİLER GÖRÜŞÜYOR"

Belçika basını, Galatasaraylı yetkililerin, görüşmelere başladığını duyurdu. Haberde, Belçika'ya giden sarı-kırmızılı yöneticilerin görüşmelere başladığı ancak olumlu ya da olumsuz bir sonuç almadığı belirtildi.

İSTENİLEN RAKAM 10 MİLYON EURO

Daha önce İngiltere Premier Lig takımlarından Aston Villa, Leicester City ve Watford'un gündemine gelen Mbwana Samatta için Genk'in 10 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği hatırlatıldı.

GEÇEN SEZON 51 MAÇTA 32 GOL

Geride kalan sezon Genk formasıyla 51 maça çıkan Mbwana Samatta 32 golün altına imza attı. Beşiktaş'ın Genk ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında da forma giyen Samatta, siyah-beyazlıları İstanbul'da 4-2 yendikleri maçta, 2 gol atarken, 1 de asist yaptı.

KAYNAK: SPORX