Galatasaray'da 16 oyuncu gitti

Yaz transfer döneminde 8 oyuncuya imza attıran sarı-kırmızılı ekip, bu isimlerden Emrah Başsan'ı resmi maç oynatmadan kiraya verdi.
Galatasaray'da 16 oyuncu gitti

Futbolda yaz transfer ve tescil dönemi sona ererken, 2016-2017 sezonunun ilk yarısı için kadrosunu belirleyen Galatasaray, yoğun bir dönemi geride bıraktı.

Geçen sezonun son bölümünde Jan Olde Riekerink'i futbol akademi direktörlüğünden A takım teknik direktörlüğüne getiren sarı-kırmızılı ekip, sezon öncesi ise 1 yıllık mukavele daha imzalayarak yoluna Hollandalı teknik adamla devam etme kararı aldı.

Riekerink'e 1 sezon için 900 bin avro net ücret ödeyeceğini duyuran Galatasaray, ayrıca Süper Lig şampiyonluğu için 250 bin avro, Türkiye Kupası şampiyonluğu için ise 125 bin avro ekstra prim taahhüdünde bulundu.

Teknik adam konusunu Riekerink'le çözen Galatasaray, Hollandalı çalıştırıcının raporları doğrultusunda 8 oyuncuyla sözleşme imzalamasına karşın, bu oyuculardan Emrah Başsan'ı ise kiralık olarak gönderdi.

İlk transfer Emrah Başsan, kiraya verildi

Sarı-kırmızılı ekibin yaz transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği ilk isim olan Emrah Başsan, takımla resmi maça çıkamadan kiralandı.

Serdar Aziz için 4,5 milyon avro ve 3 oyuncu

Transfer döneminin dikkat çeken isimlerinden Serdar Aziz'i Bursaspor'dan kadrosuna katan Galatasaray, bu oyuncu için önemli bir yatırım yaptı.

Serdar Aziz için Bursaspor'a 4,5 milyon avro bonservis ücreti ödeyen sarı-kırmızılı takım, ayrıca Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım'ı da bedelsiz olarak bu kulübe gönderdi.

Galatasaray, 4 yıllık sözleşme imzalanan oyuncuya her bir sezon için net 2 milyon avro garanti ücret ödeyeceğini açıkladı.

Forvet hattına Eren Derdiyok takviyesi

Geride kalan sezon takımın golcü ismi Burak Yılmaz'ı Çin ekibi Beijing Guoan'a satan Galatasaray, forvet hattını Eren Derdiyok ile takviye etti.

Eren Derdiyok için kulübü Kasımpaşa ile 4 milyon avro bonservis karşılığı anlaşan sarı-kırmızılılar, 3 yıllık mukavele yapılan oyuncuya yıllık 2 milyon 150 bir avro garanti ücret vereceğini duyurdu.

Tolga Ciğerci, Cavanda ve Josue sürpriz isimler

Transfer dönemi içinde sarı-kırmızılı ekiple birçok oyuncunun ismi anılırken, Hertha Berlin'den Tolga Ciğerci, Trabzonspor'dan Luis Pedro Cavanda ve Porto'dan Josue Pesqueira sürpriz şeklide kadroya dahil edildi.

Son 2 günde 2 transfer

Transfer döneminin son günlerinde çalışmalarını hızlandıran sarı-kırmızılılar, Fransa'nın Nantes ekibinden İzlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson ve ABD'de Los Angeles Galaxy forması giyen Hollandalı ön libero Nigel de Jong'la mukavele imzaladı.

Diarra ve Denayer'de sonuç alınamadı

Galatasaray, transferleri için yoğun çaba sarf ettiği Lassana Diarra ve Jason Denayer'de son güne kadar ısrarcı olmasına karşın, sonuç alamadı.

Takımdan 16 isim ayrıldı

Özellikle kadro şişkinliğiyle eleştirilerin hedefi olan sarı-kırmızılı kulüp, yeni sezon öncesi 16 oyuncuyla vedalaştı.

Galatasaray, oyuncularından 4'ünü bonservis karşılığında, 1'ini bedelsiz gönderirken, 3 ismi takasta kullandı, 4 oyuncusunu kiraya verdi, 2 futbolcusunun sözleşmelerini feshetti, mukavelesi dolan ve kiralık sözleşmesi sona eren 1'er isimle de devam etmedi.