Galatasaray'da sürpriz karar! Yollar ayrılabilir

Wilfried Zaha, Tete ve Hakim Ziyech gibi yıldızları kadrosuna dahil eden Galatasaray'da şaşırtan bir karar alındı. Okan Buruk'un düzenli olarak forma şansı verdiği tecrübeli futbolcunun maliyeti nedeniyle sarı-kırmızılılara veda edebileceği öğrenildi.
Galatasaray'da sürpriz karar! Yollar ayrılabilir

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray transferde dünya çapında yıldızlarla kadrosunu güçlendirdi. Sarı-kırmızılılarda kadro derinliğinin yanı sıra maliyetlerde de yükseliş gözlemlendi. Galatasaray'da geçtiğimiz sezon başından bu yana düzenli olarak forma şansı bulan başarılı futbolcunun takımdan ayrılabileceği belirtildi.

Tecrübeli futbolcunun Suudi Arabistan'dan takımların takibinde olması nedeniyle ayrılık ihtimalinin gerçekleşmesi halinde zorluk çıkmasının beklenmediği öğrenildi.

YUNUS'LA YOLLAR AYRILDI

Galatasaray forması giyen 23 yaşındaki kanat oyuncusu Yunus Akgün, İngiliz ekibi Leicester City’ye kiralık olarak transfer oldu.

RAMOS RÖVANŞA BAĞLI

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalırsa Sergio Ramos gelecek. Büyük oranda anlaşma sağlanan dünyaca ünlü İspanyol stoperin Galatasaray’ın Molde ile yapacağı rövanş maçını beklediği ve bir aksilik olmaması durumunda da olumlu yanıt vereceği belirtildi.

Mali şartlarda Galatasaray’ın ödeyebileceği rakamlara inen ama son kararı için Devler Ligi’ni bekleyen 37 yaşındaki oyuncuyla 1+1 senelik kontrat yapılacağı bildirildi. Bu arada Galatasaraylı yetkililer Anderson Talisca konusundaki iddiaları yalanladılar.

MERTENS'TE AYRILIK İHTİMALİ

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre Galatasaray bir taraftan takviye için çalışmalarını sürdürürken diğer yandan ise bazı ayrılıklar yaşanacak. Cim-Bom’da Oliveira, Dubois ve Midtsjö ile beraber sürpriz şekilde Mertens’le de yolların ayrılabileceği öğrenildi. Galatasaray’da bu dört isimden en az ikisiyle yolların ayrılmasının planlandığı belirtildi.

Ziyech transferi sonrası sarı-kırmızılıların yıllık maliyeti 4 milyon euroyu bulan Mertens’i lüks olarak gördüğü ve bu nedenle radikal bir karar alınabileceği öğrenildi. Galatasaray ile 1 sene daha kontratı bulunan Mertens’in özellikle Suudi pazarında karşılığının olması nedeniyle bu ayrılığın gerçekleşme olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Galatasaray’da yine Mertens’le beraber yıllık maliyeti yüksek olan ve performansı tartışılan Oliveira’nın da gözden düştüğü bildirildi. 3 sene daha sözleşmesi bulunan ve net 2 milyon 750 bin euro alan Portekizli futbolcuya gelen tekliflerin değerlendirileceği vurgulandı.

Diğer taraftan Dubois ve Midtsjö de yine ayrılığı gündemde olan diğer isimler. Her iki oyuncuyla yolların ayrılması mali yönden Mertens ve Oliveira’ya göre kolay görünüyor.

Etiketler :