Galatasaray'dan muhtıra gibi açıklama

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de 4-0 mağlup tamamlanan Kasımpaşa maçını yöneten hakem Cüneyt Çakır ile Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sert bir açıklamayla tepki gösterdi.
Galatasaray'dan muhtıra gibi açıklama

Sarı-kırmızılı kulüpten, 'TFF: 4 - Türk Futbolu: 0' başlığıyla yapılan açıklamada, "Galatasaray'ın dün akşam Kasımpaşa'yla oynadığı maç, Cüneyt Çakır'ın sonucu 'doğrudan' belirlediği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçmiştir" denildi.

"Karşılaşmanın 7. dakikasında yaşanan ve önde gelen hakem yorumcularının tartışmasız faul olarak değerlendirdiği, milyonlarca futbolseverin de ekranları başında tanık olduğu pozisyonu, Türkiye'de görmeyen tek kişi Cüneyt Çakır olmuştur" ifadeleri kullanılırken, şu görüşlere yer verildi:

'Bizim için maç 7. dakikada bitti'

"Faulü yapan Kasımpaşalı oyuncunun maç sonunda, samimi itirafında sergilediği dürüst tavrı, maçtaki yönetimiyle asıl hakemden beklemek hakkımızdı. Ancak, TFF'nin kendisine verdiği talimatları, daha önceki örneklerinde olduğu gibi eksiksiz yerine getiren kerameti kendinden menkul bir hakemden, böyle bir tavrı beklemek zaten düşünülemezdi. Galatasaray'ımızın Kasımpaşa'yla oynadığı maç, bizim açımızdan 7. dakikasında bitmiştir. Bu dakikadan sonra yapılacak her türlü teknik-taktik tartışması abesle iştigaldir."

'Yaşananların baş sorumlusu TFF'si'

Açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Bursaspor'u 2-0 geriye düştükten sonra 5-2 yenmeyi başaran sarı-kırmızılı futbolcuları, dünkü performansları nedeniyle ne kendilerinin ne de başkalarının eleştirme hakkı olmadığı belirtildi. Kupadaki Bursaspor karşılaşmasından yalnızca 3 gün sonra Kasımpaşa maçının oynatıldığı hatırlatılırken, şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray-Kasımpaşa karşılaşmasını, başka gün kalmamış gibi bu maçın üç gün sonrasında oynatan ve Cüneyt Çakır gibi bir emir kulunu, bu maça atayan TFF, bizim açımızdan dün yaşananların baş sorumlusudur. Cüneyt Çakır, bugüne kadar sergilediği hakemlik performansıyla Dünya Kupası'nda Türk futbolunu ve Türk hakemliğini değil ancak bağlı olduğu federasyonun düzeyini temsil edebilir. Türk futbolunun ve Türk hakemlerinin onurlu başarı çizgisi, dünkü hakemin ve bu federasyonun fersah fersah ilerisindedir. Camiamız, Galatasaray antipatisini daha önce de defalarca kanıtlamış söz konusu hakeme bundan böyle maçlarında görev verilmesini hiçbir şekilde kabul etmeyecektir."